Najnovejša številka


Slovenska izdaja revije IRT3000

Hrvaška izdaja revije IRT3000 ADRIA

   
   
 


Novice

 
 

Minimalni stroški dela za humanoidne robote

28.07.2016
Berlinska agencija za začasno zaposlovanje humanoidnih robotov omogoča stroškovno učinkovito in prilagodljivo proizvodnjo izdelkov, kar temelji na inovativnem konceptu Industrija 4.0.
 

EMERGENCY STOP in RESET – gumbi s priključki M12

27.07.2016
Murrelektronikovi novi gumbi za zaustavitev v sili in gumbi za ponastavitev/ponovni zagon so opremljeni s standardnimi priključki M12, da se v napravah lahko integrirajo s standardnimi kabli M12. Ta rešitev prihrani čas in odpravlja možnost napak pri ožičenju. Priključek s tem naredi nadzorne naprave tipa priključi in uporabi (Plug & Play) ter predstavlja rešitev z vidika varnosti za uporabo v široki paleti naprav in sistemov.
 

Znatno povečanje števila varnostnih izhodov - Moduli Cube67 K3 v kombinaciji z MKV Metal Safety

26.07.2016
V industriji avtomatizacije, kjer je vrhunska zaščita človeka in stroja najvišja prioriteta, je pomembno področje varnostna tehnologija. Z Murrelektronikovo kombinirano rešitvijo modularnega sistema fieldbus Cube67 in varnostnega modula fieldbus MVK Metal Safety se zdaj z lahkoto poveča število varnostnih izhodov. To prihrani prostor v krmilni omari, saj varnostni izklopni releji niso več potrebni.
 

Izjemne Hiwinove vretenske osi

25.07.2016
Z novimi vretenskimi osmi HIWIN postavlja nove standarde kakovosti. S svojimi krogličnimi vijačnimi pogoni linearnih osi v seriji HM-S je dosegel izjemno visoko stopnjo natančnosti in nosilnosti.
 

Dürr Ecoclean GmbH, strokovni prispevek o čiščenju in zaščiti pred korozijo s topili

22.07.2016
Pri proizvodnji kovinskih sestavnih delov je čiščenje delov danes neizogiben postopek, ki vpliva na kakovost. Topila, na primer nehalogenirani ogljikovodiki in modificirani alkoholi, imajo različne prednosti pri različnih tipih umazanije. Poleg zanesljivega odstranjevanja obdelovalnih snovi in delcev omogočajo tudi kombinacijo čiščenja in konzerviranja v enem sistemu.
 

Gorazd Lampič: V Elaphe podpiramo zadeve, ki imajo trdne znanstvene in strokovne temelje

21.07.2016
Intervju z Gorazdom Lampičem, soustanoviteljem in direktorjem enega najuspešnejših članov Tehnološkega parka Ljubljana, družbo Elaphe Pogonske Tehnologije d.o.o.
 

S pomočjo BASF materialov je Yamahino konceptno vozilo za kratke poti bolj udobno

20.07.2016
Trikolesni koncept modela 05GEN je prevzel BASF rešitve na področju plastike, vključno z Infinergy® in Elastollan®.
 

Zaščita pred prahom za uporabo v lesni industriji: novi sistem tesnjenja v Hiwinovih linearnih vodilih

19.07.2016
Za kar največjo zaščito proti prahu HIWIN ponuja novo varianto tesnjenja pri linearnih vodilih. Tesnila ZWX, ki temeljijo na preizkušenih tesnilih SW, omogočajo uporabo Hiwinovih linearnih vodilnih prog v okoljih z veliko prahu ali v okoljih z veliko umazanije, na primer lesnoobdelovalni stroji, papirna industrija, industrija obdelave kamna in plastike.
 

Novi Novodur Ultra

18.07.2016
Ineos Styrolution, vodilni proizvajalec stirenov, je razstavljal na letni mednarodni konferenci VDI »Plastics in Automotive Engineering« v Mannheimu. Stirenski polimeri kot alternativa z visoko vrednostjo postajajo primeren in zanesljiv material za avtomobilsko industrijo.
 

UD termoplastični trakovi Sabic

15.07.2016
Sabic kot eno vodilnih petrokemičnih podjetij na svetu širi svoj portfelj inovativnih rešitev na področju materialov – z nedavnim nakupom večinskega deleža v Fibre Reinforced Thermoplastics, B.V., s sedežem v Lelystadu na Nizozemskem.
Brezplačni ogledni primer:
 

Naroči se na e-novice

Ime in priimek:

E-pošta:

Uredništvo

Revija IRT3000,
Motnica 7 a,
1236 Trzin

telefon: +386 1 5800 884
gsm: +386 51 322 442

faks: +386 1 5800 803

elektronska pošta: info@irt3000.si

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.