Najnovejša številka


Slovenska izdaja revije IRT3000

Hrvaška izdaja revije IRT3000 ADRIA

   
   
 


Novice

 
 

Industrija 4.0: individualizirani produkti za velike serije

23.06.2016
Na sejmu Hannover Messe je Arburg na praktičnem primeru predstavil koncept pametne tovarne in Industrijo 4.0. Razstavljena je bila informacijsko podprta in popolnoma avtomatizirana proizvodna linija za individualizirane pisarniške škarje, pri kateri sta avtomatizirana brizgalka Allrounder in aditivni stroj Freeformer povezana s sedemosnim robotom, krmilnim sistemom Selogica in informacijsko rešitvijo ALS.
 

Schneider Electric je predstavil napravo za neprekinjeno napajanje, ki je specializirana za delovanje v zahtevnih industrijskih pogojih

22.06.2016
Družba Schneider Electric, globalni specialist za upravljanje energije in avtomatizacijo, predstavlja novo rešitev Gutor PXC, standardizirano, industrijsko rešitev za neprekinjeno napajanje (UPS) v zahtevnih delovnih pogojih. Idealna je za uporabo v odprtih prostorih, kot so ploščadi za črpanje nafte in plina na morju ter na področjih z ekstremnim podnebjem.
 

Kompaktni ventili serije VG

21.06.2016
Podjetje Festo predstavlja kompaktne ventile serije VG z novo obliko: VUVG, VTUG, VUWG. Odlikujejo jih veliki pretoki, kratki dobavni roki, tlaki do 10 bar, številne variante, visoka kakovost in atraktivna cena. Še posebno so primerni za vgradnjo v stroje, kjer so zahtevane velike hitrosti gibov, npr. za prehrambno in pakirno industrijo, za montažo majhnih sestavnih delov, npr. v elektronski industriji.
 

Pipistrel d.o.o. Ajdovščina je izdelal letalo serijska št. 800 iz družine Sinus/Virus.

20.06.2016
Pipistrel s ponosom oznanja novico, da smo v juniju dokončali letalo št. 800 iz linije proizvodov Sinus/Virus. Letalo je namenjeno na drugi konec sveta – v Argentino. To je bila odlična priložnost za kolektiv podjetja Pipistrel, da so se fotografirali poleg jubilejnega letala.
 

Praktično o digitalizaciji, industriji 4.0 ter internetu stvari

17.06.2016
Na Bledu že šesto leto zapored poteka mednarodni poslovno-tehnološki dogodek Living bits and things 2016. Gre za dogodek z najdaljšo tradicijo s področja interneta stvari (IoT – Internet of Things) v regiji osrednja in vzhodna Evropa.
 

Nekaj novosti iz Hannovra

16.06.2016
Xiros® polimerni kroglični ležaji so pogosto boljša alternativa kot kovinski kroglični ležaji, ker so lažji, cenovno ugodnejši in imajo hkrati tudi dolgo življenjsko dobo. Zahvaljujoč delovanju brez mazanja in vzdrževanja, se lahko uspešno uporabljajo v številnih aplikacijah.
 

Povabilo podjetjem k sodelovanju

16.06.2016
Zavod Mehatrona iz Kopra in Gimnazija, elektro in pomorska šola Portorož skupaj organiziramo študentski poletni multipraktikum – 5 dnevno praktično delo na miniprojektih iz širšega področja elektrotehnike, elektronike in mehatronike.
 

Vlada naj realizira naše zahteve in rast gospodarstva bo zagotovljena

15.06.2016
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je danes na Bledu organizirala že tradicionalni 14. Forum obrti in podjetništva, na katerem je Vladi predstavila letošnje zahteve malega gospodarstva. Kot že običajno, so pripravili nabor stotih zahtev za zagon slovenskega gospodarstva.
 

Zarja Elektronika sprejeta med člane Združenja za korporativno varnost

14.06.2016
Korporativna varnost predstavlja eno od osnovnih funkcij za uspešno delovanje podjetja. Kompleksnosti varnostnih vprašanj in dejstva, da je obvladovanje varnostnih tveganj izjemno pomembno za uspešno poslovanje Vas, naših strank, se v Zarji Elektroniki kot sistemski integrator tehnične varnosti, še kako dobro zavedamo.
 

TECOS seminar: 3D-skeniranje in GD&T meritve kompleksnih oblik

14.06.2016
Vabljeni na seminar, ki bo potekal v četrtek, 23.6.2016, z začetkom ob 9 uri, na sedežu podjetja Tecos, Kidričeva ulica 25 v Celju.
Brezplačni ogledni primer:
 

Naroči se na e-novice

Ime in priimek:

E-pošta:

Uredništvo

Revija IRT3000,
Motnica 7 a,
1236 Trzin

telefon: +386 1 5800 884
gsm: +386 51 322 442

faks: +386 1 5800 803

elektronska pošta: info@irt3000.si

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.