Najnovejša številka


Slovenska izdaja revije IRT3000

Hrvaška izdaja revije IRT3000 ADRIA

   
   
 


Novice

 
 

Dürr Ecoclean GmbH, strokovni prispevek o čiščenju in zaščiti pred korozijo s topili

22.07.2016
Pri proizvodnji kovinskih sestavnih delov je čiščenje delov danes neizogiben postopek, ki vpliva na kakovost. Topila, na primer nehalogenirani ogljikovodiki in modificirani alkoholi, imajo različne prednosti pri različnih tipih umazanije. Poleg zanesljivega odstranjevanja obdelovalnih snovi in delcev omogočajo tudi kombinacijo čiščenja in konzerviranja v enem sistemu.
 

Gorazd Lampič: V Elaphe podpiramo zadeve, ki imajo trdne znanstvene in strokovne temelje

21.07.2016
Intervju z Gorazdom Lampičem, soustanoviteljem in direktorjem enega najuspešnejših članov Tehnološkega parka Ljubljana, družbo Elaphe Pogonske Tehnologije d.o.o.
 

S pomočjo BASF materialov je Yamahino konceptno vozilo za kratke poti bolj udobno

20.07.2016
Trikolesni koncept modela 05GEN je prevzel BASF rešitve na področju plastike, vključno z Infinergy® in Elastollan®.
 

Zaščita pred prahom za uporabo v lesni industriji: novi sistem tesnjenja v Hiwinovih linearnih vodilih

19.07.2016
Za kar največjo zaščito proti prahu HIWIN ponuja novo varianto tesnjenja pri linearnih vodilih. Tesnila ZWX, ki temeljijo na preizkušenih tesnilih SW, omogočajo uporabo Hiwinovih linearnih vodilnih prog v okoljih z veliko prahu ali v okoljih z veliko umazanije, na primer lesnoobdelovalni stroji, papirna industrija, industrija obdelave kamna in plastike.
 

Novi Novodur Ultra

18.07.2016
Ineos Styrolution, vodilni proizvajalec stirenov, je razstavljal na letni mednarodni konferenci VDI »Plastics in Automotive Engineering« v Mannheimu. Stirenski polimeri kot alternativa z visoko vrednostjo postajajo primeren in zanesljiv material za avtomobilsko industrijo.
 

UD termoplastični trakovi Sabic

15.07.2016
Sabic kot eno vodilnih petrokemičnih podjetij na svetu širi svoj portfelj inovativnih rešitev na področju materialov – z nedavnim nakupom večinskega deleža v Fibre Reinforced Thermoplastics, B.V., s sedežem v Lelystadu na Nizozemskem.
 

Tekoča sredstva za nukleacijo in bistrenje poliolefinov skrajšujejo cikle brizganja in omogočajo prihranke pri aditivih

14.07.2016
Nova družina sredstev za nukleacijo in bistrenje proizvajalca Riverdale Global predelovalcem PP in HDPE omogoča skrajšanje trajanja ciklov, ob prednostih, ki jih na področju stroškov in natančnosti tekoči aditivi prinašajo v primerjavi s peletiranimi koncentrati.
 

Vzdrževanje na daljavo za celotno dobavo materiala in predelavo plastike

13.07.2016
Motan je razvil nov kompaktni sistem za daljinski dostop prek interneta in/ali intraneta v podjetju. Standardizirani sistem je dobavljen že pripravljen za uporabo ter vsebuje obsežen paket programske opreme za iskanje napak in analizo komponent v sistemu, pa tudi za spremljanje in dokumentiranje stanja sistema.
 

One Wire 6 in posode Kasko

12.07.2016
ONE WIRE 6 je edini transportni sistem na trgu, ki se lahko samodejno prilagaja stanju obrata in spremembam v njem. Pri konvencionalnem transportnem sistemu mora upravljalec nastaviti serijo parametrov za sesanje in čiščenje cevi. OW6 pa delovanje v celoti avtomatizira. Strežnik lahko obenem upravlja do 80 enot, na primer posode, sesalne enote, ročne in avtomatske razdelilnike.
 

Simon Franko je postal novi direktor BASF Slovenija

12.07.2016
Simon Franko je bil v začetku julija 2016 imenovan za novega direktorja BASF Slovenija. Franko je enak položaj zavzel tudi v podružnicah BASF Hrvaška in Srbija. Na teh položajih je nasledil Michaela Nama, ki se pripravlja na prevzem novega položaja v Skupini BASF.
Brezplačni ogledni primer:
 

Naroči se na e-novice

Ime in priimek:

E-pošta:

Uredništvo

Revija IRT3000,
Motnica 7 a,
1236 Trzin

telefon: +386 1 5800 884
gsm: +386 51 322 442

faks: +386 1 5800 803

elektronska pošta: info@irt3000.si

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.