IRT 3000

vsebina

Brezplačno usposabljanje: Metoda hladnega plinskodinamičnega napraševanja – COLD SPRAY

17.04.2018

Brezplačno usposabljanje: Metoda hladnega plinskodinamičnega napraševanja – COLD SPRAY , ki ga bosta vodila Sabin Zukič in Semen Smirnov, bo potekalo v sredo 24.4.2018 od 9:00 do 13:30 ure na sedežu TECOS-a.

Kaj je bistvo tehnologije COLD SPRAY?

Bistvo tehnologije je v pospeševanju majhnih kovinskih delcev (velikosti 10 mikronov) s pretokom zraka v nadzvočnem delu naprave za nanos. Delci se segrevajo do temperature 200 – 500 stopinj in se pri stiku na trdno površino trdno naprašijo. S to metodo lahko naprašimo različne kovine: aluminij, baker, cink, nikelj, kositer, svinec. Kovino lahko nanesemo na katero koli površino. Debelina nanosa je lahko poljubna. Nanosi imajo visoko adhezijo 6 – 8 kg/mm ter nizko poroznost.

Prednost tehnologije:
Glavna prednost tehnologije je možnost zelo hitrega in kakovostnega popravila ali obnove različnih tipov orodji za brizganje, litje ali izsekavanje.

Prednost opreme:
Oprema je izdelana kompaktno in se lahko uporablja samostojno kot ročno orodje ali se vgradi v proizvodnje linije. Oprema je enostavna za rokovanje, zato posebno izobraževanje za upravljanje z njo ni potrebno. Oprema ne povzroča nobenih škodljivih vplivov na človeka ali okolje. Za uporabo je potreben le kompresiran zrak 500 l/min (5 Atm) in električna napeljava (3, 5 KvT).

dymet

Oprema je učinkovita za:

  • popravilo napak pri litju različnih barvnih kovin,
  • popravilo motornih delov avtomobilov in mehanizmov,
  • obnovo sedežev ležajev in gredi,
  • popravilo in obnovo cevnih napeljav tankih sten, majhnih premerov, za tekočine in pline,
  • popravilo in obnovo elektromotorjev in drugih električnih naprav,
  • ustvarjanje in obnovo električne napeljave na steklu ter keramiki,
  • za restavriranje in dekoracijske namene.

Vir: www.tecos.si/sl/tecos-usposabljanje

ar©tur 2016