IRT 3000

vsebina

20. Tehnološka konferenca Smart Com

13.04.2018

na tradicionalni Tehnološki konferenci Smart Com (www.smart-com.si/teh-konf), ki jo bomo prihodnjo sredo, 18. aprila 2018, izvedli že 20. leto zapored, bo Igor Zorko, častni gost konference in predsednik UO Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS, predstavil Izzive pametne digitalizacije. Osredotočil se bo na smernice in izzive pametne digitalizacije v poslovnem okolju s poudarkom na regulativah, standardih in varnosti podatkov, ter izpostavil digitalno povezovanje gospodarstva za ustvarjanje dodane vrednosti.

IKT rešitve prihodnosti

20. Tehnološka konferenca Smart Com

 

Spoštovani,

na tradicionalni Tehnološki konferenci Smart Com (www.smart-com.si/teh-konf), ki jo  bomo prihodnjo sredo, 18. aprila 2018, izvedli že 20. leto zapored, bo Igor Zorko, častni gost konference in predsednik UO Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS, predstavil Izzive pametne digitalizacije. Osredotočil se bo na smernice in izzive pametne digitalizacije v poslovnem okolju s poudarkom na regulativah, standardih in varnosti podatkov, ter izpostavil digitalno povezovanje gospodarstva za ustvarjanje dodane vrednosti.

Letošnja jubilejna izvedba bo potekala pod sloganom »Rešitve prihodnosti«. Smart Comovi in tuji vabljeni strokovnjaki bodo v več kot 21 predstavitvah izpostavili dobre prakse in tehnološke novosti s področja kibernetske varnosti in omrežnih tehnologij za poslovne uporabnike, ponudnike telekomunikacijskih storitev, industrijo, finančni in javni sektor ter elektroenergetska podjetja.

Programski sklopi

Zadnja leta podjetjem veliko težav povzroča predvsem kibernetska varnost. Podjetja se z varnostjo ukvarjajo zgolj reaktivno, torej se odzivajo na varnostne dogodke, vendar je edini res učinkovit pristop k informacijski in kibernetski varnosti proaktivno delovanje. Ravno proaktivno delovanje bo rdeča nit programskega sklopa konference – kibernetska varnost. Podrobneje bomo predstavili tudi varnostni pregled, ki ga izvede ekipa certificiranih etičnih hekerjev, ki v podjetjih poišče varnostne ranljivosti in pomanjkljivosti ter oddelku IT pove, kako jih zakrpati.

V drugem programskem sklopu – omrežne tehnologije bomo izpostavili napredne rešitve programsko opredeljenih omrežij (SDN), virtualizacijo poslovnih in brezžičnih omrežij ter učinkovite nadzorne rešitve.

Tretji sklop – elektroenergetika je namenjen predvsem predstavnikom elektroenergetskih podjetij, ki se zavedajo groženj kibernetskih vdorov v elektroenergetske sisteme in ogrožajo zanesljivost njihovega delovanja. Nove tehnologije, kot so mobilna omrežja LTE Private, 5G, rešitve IPv6 in internet stvari vstopajo v relativno konzervativno področje elektroenergetike, prinašajo nove možnosti za uporabo, a s prilagoditvijo specifiki elektroenergetskega segmenta.

Globalni vpogled

Najnovejše in napredne tehnološke rešitve bodo poleg domačih strokovnjakov in praktikov, predstavili tudi vodilnih tehnološki ponudniki rešitev v globalnem prostor. Letošnjo konferenco so vsebinsko obogatili naši tehnološki partnerji: Extreme Networks, Juniper Networks, Nokia, Gigamon, Darktrace, Siemens, Symantec in Trend Micro.

Spremljevalno dogajanje

Udeleženci konference, med katerimi prvenstveno prevladujejo informatiki in tehnični strokovnjaki (CIO in CTO) iz gospodarstva in javne uprave, si jo bodo poleg vrhunskih vsebin in primerih iz prakse, zapomnili tudi po praktičnih prikazih in demonstracijah hekerskih vdorov in njihovega zaznavanja, ki bodo potekala vzporedno s programom konference. 

Prijave

Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezna je le predhodna prijava.
Prostih je le še nekaj mest! Prijave sprejemamo na uradni spletni strani.

SmartCom

ar©tur 2016