IRT 3000

vsebina

Magnetno vpenjanje za uporabo v področju visokih temperatur

02.11.2018

Povpraševanje po magnetni tehniki za hitro vpenjanje obdelo vancev pri temperaturah do 240 °C je v znatnem porastu.

181021-4Podjetje Roemheld Rivi GmbH bo na svojem razstavišču na sejmu Fakuma predstavilo magnetne vpenjalne plošče za vpenjanje orodij in form pri visokih temperaturah nad 120 °C. Opazili so znatno povečanje zanimanja, tako pri opremljanju novih strojev kot tudi pri nadgradnjah že obstoječih strojev. Podjetje je še naprej edini ponudnik magnetnih vpenjalnih plošč za področje vpenjanja pri visokih temperaturah, tako pri obdelavi kavčuka kakor tudi visokotehnoloških termoplastih, kot so poliarileterketon (PEEK) ali polifenilensulfon (PPSU). Različni modeli produktne skupine M-TECS so koncipirani za temperature do 80 °C, 120 °C ali 240 °C. Uporabljani so že več kot desetletje tlačnega litja, kakor tudi v industriji kavčuka in na preoblikovalnih stiskalnicah za vpenjanje štančnih orodij. Na slednjih se uporabljajo tudi za vpenjanje orodij teže več ton. Magnetni vpenjalni sistemi podjetja ROEMHELD so dobavljivi vsakokratnim zahtevam glede velikosti, geometrije, vpenjalne sile in izvedbe. V podjetju Roemheld Rivi v kratkem času dobavijo sisteme po zahtevah stranke iz standardnih komponent.

Vpenjanje orodij kakršnekoli geometrije v nekaj sekundah Magnetni vpenjalni sistemi delujejo v pogonu v celoti neodvisno od električnega toka. Preko nekaj sekund trajajočega tokovnega impulza. Skoraj vsa orodja in kalupi iz feromagnetnih materialov se lahko pritrdijo po celotni površini in z veliko upogibno togostjo in kasneje zopet sprostijo. Standardizacija orodij ni potrebna. Enakomerna porazdelitev vpenjalne sile zagotavlja nizko obrabo orodja

Magnetno polje, ki ga ustvarjajo trajni magneti, prodre le nekaj milimetrov globoko v kalup in drži tudi nekajtonska orodja v natančnem položaju ob popolni vzporednosti. Tudi forme s kompleksno geometrijo se vpenjajo natančno in brez deformacij. Vsi ROEMHELD magnetni vpenjalni sistemi ustrezajo veljavnim standardom DIN EN 201 in DIN EN 289 za brizgalke in stiskalnice za gumo. So v skladu s smernicami o ustreznih signalih kot so magnetizacija, oskrba z napetostjo, nadzor orodja in zasilno ustavljanje na ravni stopnje delovanja »d« in »e«. Na nadzorni plošči so prikazani varnostni signali in sporočila o napakah. Vsi sistemi so sestavljeni iz le nekaj komponent in nimajo gibljivih delov, zato načeloma ne potrebujejo vzdrževanja. Poleg tega jih je mogoče naknadno nadgraditi na obstoječih strojih v že nekaj urah.

www.halder.si
www.roemheld-gruppe.de

ar©tur 2016