IRT 3000

vsebina

V Železnikih se odpira prvi meroslovni park v Sloveniji

29.10.2018

Kaj je skupno sepsi, industriji 4.0 in ugotavljanju kako dolgo potrebujejo tablete da se razgradijo v vašem želodcu? Odgovor so MERITVE. In znanje, ki se te dni krepi v slovenskem prostoru.

181028-1Vsak dan smo obkroženi z meritvami, ki vplivajo na kakovost našega življenja. Ekipa 130 sodelavcev mednarodno uveljavljene skupine LOTRIČ Metrology prav vsak dan opravi preko 376 meritev in tako skrbi za našo varnost. Lotriči nas spremljajo že od rojstva, ko se novorojenček stehta na točni in natančni tehtnici. Spremljajo nas na vsakem tehničnem pregledu, obisku zdravnika, z njimi se srečujemo tudi v trgovinah. So družinsko podjetje, ki pokriva približno 95 odstotkov vseh meroslovnih potreb podjetij doma in v tujini.

Celotna skupina, ki je do nedavnega združevala 9 podjetij, je v letu 2017 ustvarila 5,2 milijonov evrov prihodkov in okoli 490 tisoč evrov čistega dobička.

18. 10. 2018 se je skupini pridružilo podjetje PSM, ki že več kot 20 let rešuje zahtevne probleme svojih kupcev na področju procesne in industrijske avtomatizacije.

Z željo, da svoje znanje delijo med svoje uporabnike, so danes v Železnikih na 1.078 kvadratnih metrih odprli prvi meroslovni park. V Slovenijo so povabili 16 svetovnih ponudnikov merilne opreme ter predavatelje, ki merjenje 4.0 ne le razumejo temveč ga tudi sooblikujejo.

Jörg Schröder iz podjetja Dr. Heinrich Schneider Messtechnik GmbH, Declan Tierney iz podjetja Mecmesin ter Nejc Demšar iz podjetja LOTRIČ Meroslovje so predavali o sodobnih meroslovnih sistemih v industrijskem okolju 4.0.

Dogodek je obiskalo več kot 150 slovenskih in tujih partnerjev, ki pri svojem delu skrbijo za kakovost produktov in storitev v največjih podjetjih v industriji.

 V ta namen so bili izbranim podjetjem kot so Gorenje Orodjarna, Revoz in Knaufinsulation izročili tudi Certifikati meroslovne odličnosti, ki so sinonim vlaganja v kakovost meroslovne opreme in znanja v podjetjih.

http://www.lotric.si/si/

ar©tur 2016