IRT 3000

vsebina

28. Strokovno srečanje kovinarjev

30.10.2018

Sekcija kovinarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bo 17. in 18. novembra 2017 v Termah Zreče, organizirala že 28. Strokovno srečanje kovinarjev. Jesenska dneva kovinarjev bosta namenjena tako članom OZS, kakor tudi vsem ostalim, ki želijo svoja znanja nadgraditi s kvalitetnimi strokovnimi vsebinami kovinarske tematike in splošno podjetniških vsebin, katere so potrebne za opravljanje tovrstne dejavnosti.

Tudi tokrat se, kakor že 27. let do sedaj, obeta odličen dvodnevni dogodek:

181028-2V soboto dopoldne, 17.11.2018, bomo prisluhnili svetovanju mag. Nine Scortegagna Kavčnik, vodje službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve, svetovalnega in izobraževalnega centra OZS kaj storiti ko nas obišče delovni inšpektor. S strokovnjakinjo z IVD, mag. Katarino Železnik Logar pa se bomo v nadaljevanju poglobili v obveznosti vezane na spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, saj je v prenovljeni okoljski zakonodaji poleg uvedbe obveznosti vpisa v evidenco za vsa podjetja, ki pri opravljanju svoje dejavnosti dajejo prvič v promet v Republiki Sloveniji embalažo,  določeno tudi, da bo do 31.3.2019 potrebno o tem tudi poročati.

V sobotnem programu se nam bo predstavil tudi eden od zlatih sponzorjev srečanja, UNIOR Kovaška industrija d.d., v popoldanskem druženju pa si bomo ogledali podjetje TEKOMA MARGUČ, STROJEGRADNJA MARGUČ, D.O.O., kasneje pa obiskali še Žičko kartuzijo, kjer bo z vodenim ogledom prikazano lončarstvo, zeliščni vrtovi, zeliščna lekarna in muzej. V sklopu obiska bomo degustirali belo in roze penino v Otakarjevi peninski kleti in imeli kosilo v Gostilni GASTUŽ, danes eni najstarejših še delujočih gostiln v Srednji Evropi. Prvi dan druženja bomo zvečer zaključili z večerjo in glasbo za ples.

V nedeljo, 18.11., bo program temeljil na različnih strokovnih temah – novostih in poglobljenih strokovnih predavanjih za razširitev znanj, potrebnih za različne dejavnosti v kovinarski stroki. Prisluhnili boste lahko predavanju prof. dr. Janeza Kopača s Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani, na temo HPC (High performance Cutting) pri struženju, frezanju in brušenju. Več o hitrem in učinkovitem programiranju stružnih in rezkalnih CNC strojev bosta udeležencem srečanja pojasnila strokovnjaka  zlatega sponzorja srečanja, Solid World d.o.o., direktor Jernej Lokovšek in aplikativni inženir Jernej Gajšek.

Valentin Golob s podjetja ABC Maziva (z blagovno znamko Castrol) bo kot predstavnik zlatega sponzorja srečanja v nadaljevanju programa odstrl znanja in priporočila na temo novih izzivov pri hladilno mazalnih sredstvih, kjer bo poudarek na zahtevah nove zakonodaje o označevanju, ki vstopi v veljavo 1.11.2018. Strokovni  program bomo nadgradili še s temo »Preprečevanje deformacij pri varjenju«, kjer bo dr. Janko Tomc z Inštituta za varilstvo d.o.o. povzel ključna teoretična znanja s tega področja.

Kakor že tradicionalno, bomo srečanje zaključili z dvema prijetnima, sproščujočima temama: v intervju z Markom Lotričem, generalnim direktorjem  in ustanoviteljem  skupine Marko Lotrič bomo odkrivali njegovo pot uspeha od obrti do mednarodno uveljavljene skupine LOTRIČ Meroslovje d.o.o., Anja Križnik Tomažin, certificirana trenerka in coach pa nam bo razodela veščino ustrezne in uspešne komunikacije z ljudmi z »drugega planeta«                                

Seveda bomo poskrbeli tudi za spremljevalke. Oba dneva bodo lahko, tako kot vsi drugi udeleženci srečanja, ob predhodnem naročilu koristile ugodnost pri uslugah welnesa v Termah Zreče, v nedeljo pa bo zanje organizirana delavnica izdelave domačih krem, kjer bodo svojo kremo ne samo izdelale, temveč v prijetni atmosferi dobile tudi odgovore na svoja vprašanja.

Verjamemo, da se nam boste z veseljem pridružili kot udeleženec strokovnega srečanja in morebiti razmislili tudi o promociji vašega podjetja.

Prijave na 28. Strokovno srečanje kovinarjev potekajo do srede, 7. novembra 2018 oz. do zapolnitve mest,  rezervacijo nočitev pa si zagotovite do 05. novembra 2018.  

Već podronosti lahko najdetene na povezavi.

ar©tur 2016