IRT 3000

vsebina

Pametna tovarna z avtonomnimi proizvodnimi tehnologijami

15.05.2019

Hexagon AB, vodilno svetovno podjetje na področju digitalnih tehnologij, je naznanilo prevzem podjetja Etalon, dobavitelja rešitev za kalibracijo opreme. Rešitve podjetja Etalon so namenjene stalnemu spremljanju in izvajanju kompenzacij na obdelovalnih strojih, merilnih strojih, robotih in strukturah za zagotavljanje dimenzijske natančnosti proizvedenih izdelkov.

190505-6Podjetje Etalon je bilo ustanovljeno leta 2004 in ima zaposlenih 25 strokovnjakov s področja proizvodnje in merilne tehnologije. Rešitve podjetja Etalon uporabljajo kupci s področij strojne industrije, proizvodnje industrijskih instrumentov, avtomobilske industrije, letalske in vesoljske tehnologije ter raziskovalnega sektorja. Poleg tega, da portfelj podjetja Etalon krepi rešitve podjetja Hexagon na področju kalibracije, ponuja tudi dopolnitev k rešitvam, ki temeljijo na izvajanju meritev neposredno na obdelovalnih strojih, ki sedaj zajemajo tipalne glave za obdelovalne stroje, programsko opremo in opremo za izvajanje kalibracije.

Podjetje Etalon je z združitvijo s podjetjem Hexagon pridobilo velikost, ki mu bo omogočala utrditev in razširitev svojega položaja na področju kalibracije opreme. Prevzem obenem predstavlja naravno razširitev podjetja Hexagon na področju strategije pametne tovarne, ki temelji na podatkih. S tem v podjetju Hexagon utrjujejo svoja prizadevanja k dvigovanju dodane vernosti pri svojih kupcih preko konvergence proizvodnje, meroslovja in večje avtonomnosti procesov z uporabo strojno nadzorovanih procesov, poudarja predsednik in direktor podjetja Ola Rollén. V podjetju Hexagon so zelo zadovoljni, da se jim je pridružila tako inovativna skupina novih sodelavcev, s katerimi bodo skupaj razvijali nove rešitve za svoje kupce.

www.hexagon.com

ar©tur 2016