IRT 3000

vsebina

V podjetju MIM skupaj z ExOne skrajšujejo čas izdelave izdelka za do 13 tednov

14.05.2019

Podjetje MIMtechnik GmbH iz Schmalkaldna v Nemčiji zmanjšuje čas izdelave prototipnih MIM izdelkov na samo en teden z uporabo aditivne tehnologije na osnovi brizganja veziva (Binder Jet Additive Manufacturing).

190505-7Podjetje je za razvoj prototipnih pritrdilnih elementov za gradnjo strojne opreme izbralo sistem Innovent + TM Binder Jet AM, ki ga proizvaja podjetje ExOne iz North Huntingtona v Pennsylvanii v ZDA. Orodje za MIM je zelo drago, za izdelavo novih modelov je običajno potrebnih od deset do štirinajst tednov. Uporaba Binder Jet AM skrajša čas priprave prototipa na samo en teden po začetnem povpraševanju kupcev, ob tem pa tudi odpadejo stroški izdelave prototipov (običajno v razponu od 10.000 do 20.000 EUR).

Poleg tega, ker Innovent + za svoje proizvode uporablja enak material (kovinski prah 316L), kot se uporablja v MIM proizvodih, so lahko v MIMTechnik uporabili svoj postopek sintranja na prototipnih delih. To pomeni, da se lastnosti prototipov ujemajo s tem, kar lahko kupec pričakuje od končnih produktov MIM. Uspešna izdelava prototipov je privedla do naročila približno 600.000 MIM kosov v prvem letu proizvodnje, kar naj bi se v prihodnjih letih povečalo na 1,2 milijona kosov.

www.exone.com
www.mimtechnik.de

ar©tur 2016