IRT 3000

vsebina

i-mold za kratke cikle pri večkomponentnem brizganju

23.07.2019

Novost v i-moldovem portfelju rešitev Servomold je vrsta servo pogonov z delilnimi ploščami, ki jih je mogoče popolnoma integrirati v večkomponentna brizgalna orodja. Na voljo so v štirih standardnih sistemskih velikostih in so primerni za teže plošč do 250 kg. Omogočajo hitro, natančno in nemoteno vrtenje, s čimer pomagajo doseči kratke čase ciklov in gladek tek proizvodnje.

190713-4Obseg uporabe vključuje tudi aplikacije, pri katerih ciklu brizganja sledi prebijanje ali zalivanje. Za razliko od konvencionalnih naprav tega tipa, ki delujejo kot reverzibilni pogoni z zobato letvijo, novi pogoni i-mold omogočajo neomejeno 360-stopinjsko vrtenje, zaradi česar odpade potreba po vračanju v ničelni položaj pred začetkom novega cikla. Ključ je v uporabi sistema, ki temelji na vrtenju in ga sestavljajo servomotor (tipa SAK), elastična servo sklopka (tip SEK), delilni pogon (tip SID) in izhodna os do delilne plošče z utorom. Polžasti pogon omogoča prenos moči pod kotom 90 stopinj, kar olajša kompaktno namestitev servo motorja na orodju.

Polar Form, strokovnjak za vrtljive mize in delilne plošče, uporablja to kombinacijo vključno s povezanim krmilnim sistemom za proizvodnjo kompletnih sistemov z delilnimi ploščami, pri čemer dobavijo tudi ustrezno rešitev za hlajenje. Sistem je fiksno pritrjen na zapiralno ploščo in omogoča, da se orodja podobnih velikosti uporabljajo z eno samo enoto z delilno ploščo, torej ni potreben ločen vrtljivi mehanizem za vsako orodje. Delilne plošče SID so na voljo v štirih velikostih okvirov in z dvema servomotorjema SAK z različno izhodno mo- čjo. Sistem lahko odvisno od kombinacije pomika delilne plošče, težke med 10 in 250 kg. Z najlažjo ploščo obrat za 180 stopinj traja samo 0,3 sekunde, z najtežjo pa 1,2 sekunde. Vsi sistemi imajo varnostno zavoro za preprečevanje poškodb orodja v primeru izpada elektrike.

www.i-mold.de

ar©tur 2016