IRT 3000

vsebina

Dvojna prostornina filtra po nizki ceni: SmartFil postavlja nov standard v svojem razredu

22.10.2020

Razvita za profesionalne varilce in hkrati cenovno dostopna za novince.

• Nov sistem KEMPER – Zmagovalec cene/zmogljivosti v svojem razredu
• Večjo zmogljivost omogočajo novi dodatki
• Okrogel dizajn SafeChangeFiltra na vhodu

1Nova naprava za odsesavanje SmartFil iz KEMPER-ja postavlja nov standard mobilnega odvajanja varilnega dima. Pri razmerju cena/zmogljivost je prav gotovo zmagovalec v svojem razredu. V primerjavi s podobnimi sistemi po primerljivih cenah, SmartFil ponuja dvakratno površino filtra in s tem bistveno daljšo življenjsko dobo. Še večji nadomestni filter in drugi dodatki omogočajo nadgradnjo sesalne naprave. Izboljšan pa je tudi dizajn, ki ustvarja privlačnejši, zaobljeni videz.

Bolj kot so raznolike oblike dela, bolj je pomembno kakovostno odstranjevanje varilnega dima. Izbor prave naprave za odsesavanje je odvisen od trajanja uporabe in količine proizvedenih varilnih hlapov. »Naš SmartFil ponuja enoto za široko paleto nevarnosti, ob tem pa zagotavlja najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo,« poudarja Björn Kemper, izvršni direktor KEMPER GmbH.

Življenjska doba dvakrat daljša kot pri primerljivih modelih

Nova ekstrakcijska enota je na voljo po primerljivi ceni, vendar ima daleč največji filter. Na območju 25 m2 je v nekaterih primerih filter dvakrat večji kot pri podobnih modelih. To pomeni, da ima tudi z osnovno opremo SmartFil, varilna oprema bistveno daljšo življenjsko dobo kot pri klasičnih modelih.

In to še ni vse: varilci lahko opremo SmartFil nadgradijo z različnimi dodatki. Namesto klasičnega filtra s kapaciteto 25 m2 , lahko izberejo filter s kapaciteto 42 m2 , kar dodatno podaljšuje življenjsko dobo naprave. Poleg tega je SmartFil lahko opcijsko opremljen s sistemom za samodejni zagon/zaustavitev in LED-osvetlitvijo na mestu ekstrakcije.

V prihodnost z novostmi KEMPER

Medtem ko nov, optimizirani KEMPER pokrov za odsesavanje v osnovni izvedbi že omogoča manj sledenja, bo nova izvedba, ki bo na voljo konec leta, v razširjeni različici z novo 180-milimetrsko ročico za ekstrakcijo, zagotavljala tudi višjo hitrost zajema. SmartFil je že zasnovan za te dodatke: KEMPERbeats, Bluetooth zvočnik za predvajanje glasbe, LED-trak in integrirano spremljanje glasnosti pretoka omogočajo, da je varjenje varnejše in prijetnejše.

2

Krog namesto kvadrata: SmartFil z novim dizajnom

KEMPER s SmartFil postavlja nove standarde tudi v obliki. Naprava za odsesavanje ni več kvadratna, temveč okrogla. To je mogoče, ker je KEMPER prvič v tem razredu naprav, vgradil okrogel filter za shranjevanje. SafeChangeFilter lahko varilci enostavno odstranijo iz sesalne enote, pri čemer ni nevarnosti kontaminacije.

Zaradi svoje mobilnosti in 360-stopinjskega vrtljivega pokrova je sistem mogoče fleksibilno uporabljati v različnih delovnih okoljih. Večji doseg je dosežen z vključitvijo daljših ročic (do štiri metre) ali pa s fleksibilno izvedbo cevi. SmartFil filtrira več kot 99,5 odstotka alveolarnih delcev prahu.

Vir: www.kember.eu

ar©tur 2016