IRT 3000

vsebina

Novi pametni omrežni prehodi Ixxat za IEC 61850 in IEC 60870 s podporo za LTE

17.11.2020

Pametni omrežni prehodi Ixxat® omogočajo komunikacijo med napravami za industrijsko avtomatizacijo in energetskimi omrežji. Podjetje HMS Networks je zdaj svojo ponudbo pametnih omrežnih prehodov Ixxat dopolnilo z novimi različicami, vključno z modemom 4G/LTE, ki omogoča povezavo z mobilnimi omrežji in zagotavlja možnosti preklapljanja med štirimi ethernetnimi priključki, kar uporabnikom zagotavlja dodatne možnosti za energetska omrežja za razdelilne postaje in elektrarne.

SG-gateway-Montage-1

Mini RTU, prehod in dostop na daljavo za več načinov uporabe v energetskem omrežju
 
Pametni omrežni prehodi Ixxat se uporabljajo na več področjih avtomatizacije v energetiki, kot so sodobne elektrarne ter veliki energetski porabniki za sisteme za naknadno vgradnjo in digitalizacijo razdelilnih postaj. Pametni omrežni prehodi se uporabljajo za različne namene: Omrežja za nadzor energije povezujejo z napravami za industrijsko avtomatizacijo, omogočajo dostop na daljavo ter delujejo kot prehodi med različnimi protokoli in tako omogočajo razvoj najsodobnejših aplikacij IIoT.
 
Hitra celična komunikacija za večjo razpoložljivost podatkov in boljši vpogled v podatke
 
Pametni omrežni prehodi Ixxat so z novim integriranim modemom 4G in podporo za številne protokole popolna izbira za digitalizacijo majhnih obrobnih energetskih distribucijskih postaj. Povezava 4G CAT1 zagotavlja komunikacijo s hitrostjo 10 Mb/s za prenos podatkov iz strežnika in 5 Mb/s za nalaganje podatkov v strežnik z nizko zakasnitvijo, visoko pokritost z omrežjem ter univerzalni podatkovni kanal neodvisno od žične ethernetne povezave, povezave DSL ali optični kablov. 4G je mogoče uporabljati za glavni ali rezervni komunikacijski kanal. Vse podprte protokole IP, vključno z IEC 61850, IEC 60870-5-104, MQTT in OPC-UA, je mogoče prenesti prek brezžične povezave. Modem 4G je mogoče uporabljati tudi kot neodvisni komunikacijski kanal, na primer za vzdrževanje naprav in alarmna sporočila (SMS ali MQTT), ter za enostavno uvedbo aplikacij za napovedno in oddaljeno vzdrževanje.
 
Uvedba novih vsestranskih različic stikal s štirimi priključki
 
Poleg različice 4G so zdaj na voljo tudi nove različice pametnih omrežnih prehodov Ixxat z več priključki, ki omogočajo varno povezavo z omrežji prek več neodvisnih vmesnikov na ravni podatkov. To poenostavlja izmenjavo podatkov med omrežji za avtomatizacijo v energetiki in industrijskimi ethernetnimi sistemi (kot je PROFINET ali EtherNet/IP) ter povezavo s sistemi IoT in aplikacijami v oblaku. Vsak omrežni segment je povezan ločeno, vendar si lahko še vedno izmenjuje podatke z vsemi drugimi segmenti. Oblikovanje in vzdrževanje splošnega sistema sta zaradi vgrajenih varnostnih funkcij, vključno s požarnim zidom, enostavna, sistem pa je v primerjavi z uporabo običajnih kombinacij prehodov in stikal tudi znatno zmogljivejši in varen pred nepooblaščenim dostopom.

SG-gateway-Montage-2
Vir: HMS Industrial Networks 

ar©tur 2016