IRT 3000

vsebina

Stroj za lepanje izvrtin in zračno merjenje izvrtin pri enem vpetju

15.01.2020

Večstopenjski avtomatski stroj za lepanje SVL-2115 je zasnovan za obdelovance premera 6,5 do 20 mm. Stroji SVL-2115 omogočajo obdelavo hidravličnih ventilov, tulcev, sestavnih delov sistema za gorivo in drugih delov, ki so nagnjeni k deformaciji geometrije pri postopku honanja.

200113 SL1Sistem omogoča lepanje obdelovancev dolžine do 12-kratnega premera izvrtine, vendar manj kot 20 mm. Območje hitrosti vretena med lepanjem znaša 100 do 2000 vrtljajev na minuto, sposobno pa je tudi počasnejših hitrosti za neobremenjene operacije, kot sta nanašanje paste in počasen vstop v izvrtino. Novi stroj SVL – 2115 je večstopenjski avtomatski stroj za lepanje in zračno merjenje izvrtin v enem vpetju, s čimer se sprosti čas operaterju in poveča konsistentnost izdelkov. Novi Sunnenov avtomatiziran stroj SVL - 2115 prinaša večjo produktivnost in konsistentnost izdelkov, kar je tradicionalno ročni postopek. Stroj SVL - 2115 temelji na enaki strojni platformi kot priljubljeni sistem za honanje SV – 2100. Nov stroj omogoča pri enem vpetju obdelavo hidravličnih ventilov, tulcev, sestavnih delov sistema za gorivo in drugih delov, ki so nagnjeni k deformaciji geometrije pri postopku honanja. Sistem uporablja indeksno tabelo za samodejno lepanje in zračno merjenje izvrtine skozi ves cikel. Odčitki merilnika se vnesejo v krmilnik in cikel se ponavlja, dokler izdelki niso v specificiranem območju.

»Avtomatsko lepanje je bolj dosledno kot ročno, zato je potrebnih tudi manj delavcev, ki so usposobljeni za natančno ročno lepanje. Za zelo drage izdelke proces avtomatskega lepanja zmanjša možnost uničenih izdelkov zaradi človeških napak,« je dejal Phil Hanna, vodja proizvodnje v podjetju, Sunnen. »Ker je lepanje po navadi zadnji postopek obdelave obdelovanca, so vse obdelave pred lepanjem brezpredmetne, če lepanje ni izvedeno pravilno.«

Sunnenov stroj za lepanje omogoča obdelavo obdelovancev premera 6,5 do 20 mm in dolžine do 12-kratnega premera izvrtine, do 200 mm. Območje hitrosti vretena med lepanjem znaša 100 do 2000 vrtljajev na minuto, sposobno pa je tudi počasnejših hitrosti za neobremenjene operacije, kot sta nanašanje paste in počasen vstop v izvrtino. Hitrost prečnega giba je 0 do 350 korakov na minuto, dolžina giba pa je optimizirana za doseganje visoke stopnje cilindričnosti. »Ta sistem prihrani čas in operaterjem omogoča, da v času obdelave zaženejo drug stroj ali upravljajo druge naloge na delovnem mestu,« je dodal gospod Hanna. »Operaterji vpnejo obdelovanec v vpenjalno napravo in začnejo cikel lepanja; cikel se konča avtomatsko, ko je izvrtina v toleranci.«

Podjetje Sunnen je za ta stroj razvilo orodja za lepanje in merilna tipala, enostavna menjava orodij in merilnih tipal pa omogočajo pogoste menjave v izmeni. Signalne luči pa operaterjem omogočajo, da od daleč nadzirajo končanje cikla ali napake v ciklu, medtem ko je svetlobna zavesa standardna oprema. Stroj za lepanje je na voljo z novim sistemom za filtriranje SVF Sunnen. Dodatne informacije o stroju SVL - 2115 so na voljo na spletni strani www. sunnen.com.

www.sunnen.com

ar©tur 2016