IRT 3000

vsebina

tekoči letnik

IRT3000 124/2022

Pomen dobre kondicij

O kondiciji se ne pogovarjajo le športniki. Ta je še kako pomembna tako za industrijo kot širše gospodarstvo.Pomlad je čas, ko narava in z njo tudi ljudje in živali »oživimo«. Več se gibljemo, smo aktivnejši, pogovor večkrat nanese na kondicijo in morebiti celo že na to, kako bo naša postava poleti videti v kopalkah. S tem ni pravzaprav nič narobe. Celo pohvalno je. Prepoznali smo, da smo na določenem področju zaostali in da se/ga moramo izboljšati. Okrepiti moramo svojo kondicijo, spraviti se moramo v »formo«. Nekaj podobnega vsekakor velja tudi v poslu.

Uvodnik 124.pdf

IRT3000 123/2022

Prava cena vojne

Vsaka vojna ima žrtve. Če iz enačbe za trenutek odstranimo izgubljena človeška življenja, kaj hitro ugotovimo, da ima vsaka vojna za posledico tudi resne gospodarske stroške – škodo na infrastrukturi, upad delovno aktivnega prebivalstva, inflacijo, pomanjkanje, negotovost, rast dolgov in motnje normalne gospodarske dejavnosti. In to ne zgolj v v vojno vpletenih državah.

Uvodnik-123.pdf

IRT3000 122/2022

Čas za (korenite) spremembe

Kaj neki bo letos privrelo na površje? Pandemija koronavirusa nam je dokazala, da se svet lahko spremeni malodane čez noč. Poslovni svet ni nobena izjema. Niti industrija. Kaj nam torej prinaša leto 2022? Nihče zares ne ve, vsekakor pa menim, da korenitih sprememb, ki jih doživljamo in uresničujemo zadnji dve leti, še ni konec.

Uvodnik 122.pdf

IRT3000 121/2022

Inženirke v palači

Četrti izbor Inženirka leta 2021 je potekal v Predsedniški palači, kar nazorno kaže na večje zavedanje pomena vrhunskih kadrov v družbi. To, da je nominiranke za inženirko leta letos nagovoril sam predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je sicer častni pokrovitelj projekta Inženirke in inženirji bomo!, katerega del je tudi izbor Inženirka leta, ni presenečenje. Tudi pretekle prejemnice priznanja Inženirka leta je sprejel k sebi na obisk.

Uvodnik 121.pdf

ar©tur 2021