IRT 3000

vsebina

EIT Hub

EIT logo

EIT Manufacturing: Program za izgradnjo podjetja (do 1. oktobra 2023)

EIT

Odkrijte prihodnost evropske proizvodnje s programom EIT Manufacturing Venture Building Programme. Dinamična pobuda je namenjena zagonu naslednje generacije hitro rastočih industrijskih zagonskih podjetij, ponuja 9-tedenski virtualni program za oblikovanje tveganj, opremljen s strokovnimi delavnicami, mentorstvom in dogodki za mreženje na področju razvoja poslovanja, potrjevanja trga in pripravljenosti za naložbe.

Program nudi:

- 9-tedenski virtualni program za oblikovanje tveganj, namenjen industrijskim zagonskim podjetjem, vključno s strokovnimi delavnicami in mentorstvom o razvoju poslovanja, financiranju in dostopu do trga.

- Vstopnice za 4 ugledne dogodke za mreženje s proizvodnimi podjetji, MSP, vlagatelji in podpornimi organizacijami za zagon podjetij.

- Prepoznavnost in mednarodno oglaševanje.

- Ocena in dostop do storitev za ustanavljanje podjetij EIT Manufacturing ter pretok poslov za financiranje v višini do 500 000 EUR.

Program za ustanavljanje podjetij se osredotoča na podjetja z rešitvami, ki obravnavajo pereče izzive v proizvodnem sektorju s TRL 4-8.

Spodbuja prijave zagonskih podjetij, ki lahko dokažejo, kako je njihova rešitev strateško pomembna za evropsko proizvodnjo. Na primer podpora proizvodnji v prednostnih sektorjih in aplikacijah EU, kot so: baterije, vodik, elektronika in sončna energija, materiali, polprevodniki, avtomobilska industrija ter proizvodnja strojev in opreme.

Več informacij o programu: https://www.eitmanufacturing.eu/what-we-do/business-creation/opportunities/venture-building/

Rok za prijavo je 1. oktober 2023.

____________________________________________________________________________

EIT logo

Razpis EIT Manufacturing 2024

Rok za prijavo: 19. junij do 17. ure

EIT 2

EIT Manufacturing išče projekte in organizacije, ki so pripravljene preoblikovati evropsko proizvodnjo ter izpolniti globalne zahteve sedanjih in prihodnjih generacij na področjih:

 • Prilagodljivih proizvodnih sistemov za konkurenčno proizvodnjo. Nove tehnologije omogočajo skoraj neomejeno prožnost oblikovanja in proizvodnje izdelkov, kar omogoča popolno prilagajanje.
 • Sistemov z nizkim okoljskim odtisom in krožnim gospodarstvom za zeleno proizvodnjo. Uporaba novih tehnologij za zmanjšanje uporabe virov, energije in materialov v proizvodnih sistemih, da se omogočijo novi krožni poslovni modeli.
 • Digitalnimi in sodelovalnimi rešitvami za inovativne proizvodne ekosisteme. Sodelovanje in poslovanje na digitalnih platformah in vrednostnih omrežjih podjetjem omogoča ustvarjanje novih in visoko učinkovitih vrednostnih verig.
 • Sodelovanjem med ljudmi in stroji za družbeno trajnostno proizvodnjo. Pametna uporaba avtomatizacije in robotov omogoča odlična delovna mesta, prilagodljivo proizvodnjo in trajnostno človeško delo.

V okviru tega razpisa – izbrane dejavnosti bodo del poslovnega načrta za obdobje 2023-2025 – pričakujemo predloge za inovacijske dejavnosti na naslednjih področjih:

Tema 1: Optimizacija proizvodnih procesov in povečanje učinkovitosti virov z digitalnimi rešitvami.

Tema 2: Družbeno trajnostna in na človeka osredotočena proizvodnja.

Tema 3: Okoljsko trajnostna proizvodnja s krožnimi poslovnimi modeli in novimi tehnologijami.

Kdo se lahko prijavi?

Sodelujejo lahko vse pravne osebe, ne glede na kraj sedeža, vključno s pravnimi osebami iz nepridruženih tretjih držav ali mednarodnih organizacij (ne glede na to, ali so upravičene do financiranja ali ne).

Subjekti iz držav članic Evropske unije (EU) in pridruženih držav programa Obzorje Evropa so vabljeni k sodelovanju in so prav tako upravičeni do financiranja.

Za oddajo prjavne vloge partnerstvo v EIT Manufacturing ni pogoj. Subjekti izbranih predlogov bodo pozvani, da postanejo del skupnosti EIT Manufacturing in izberejo enega od razpoložljivih modelov partnerstva.

Razpis EIT Manufacturing Call 2024 je odprt za prijavo od 18. aprila 2023 od 10. ure po srednjeevropskem času do 19. junija do 17. ure po srednjeevropskem času.

Več informacij: EIT Manufacturing Call 2024

____________________________________________________________________________

 

logotip_SPIRIT_,MGTŠ_NOO_EUNatečaj-opis_1.jpg2.jpg2

Si student? Imaš idejo? Te zanima, če ima poslovni potencial?

Prijavi se na natečaj: “Študentska ideja s poslovnim potencialom

IRT3000 v sodelovanju z EIT Manufacturing Hub Slovenija in s podporo SPIRIT Slovenija vabijo na natečaj “Študentska ideja s poslovnim potencialom”, na katerega se lahko prijavi vsak študent / študentski tim, ki ima(jo) idejo / inovacijo s poslovnim potencialom na področju:

 • proizvodnih tehnologij,
 • novih izdelkov,
 • digitalizacije,
 • čistih procesov,
 • pametnih tovarn in
 • industrijskih rešitev.

V okviru natečaja se spozna osnovna načela poslovanja – model poslovanja, raziskava trga, ocena stroškov, komunikacij s kupci. Prve tri najboljše inovacije pa prejmejo bogate denarne nagrade, zmagovalna poslovna ideja pa še dodatno podporo pri vstopu na evropske platforme inovativnih idej. Denarni sklad znaša kar 4.000€.

Finalni izbor in predstavitev bo izveden v okviru konference IRT forum (12-13.06.2023), kjer bodo prisotni tako študenti, industrija, kot raziskovalci. 

Rok za prijavo: 26.04.2023

Prijavo posredujte na: darko@irt3000.si in damir.grguras@fs.uni-lj.si

____________________________________________________________________________

Eit Manufacturing

Vodenje EIT Manufacturing prevzema Caroline Viarouge

Nadzorni svet EIT Manufacturing je imenoval Caroline Viarouge za generalno direktorico družbe EIT Manufacturing ASBL. Zamenjala bo Klausa Beetza, ki se bo upokojil s položaja generalnega direktorja, ki ga je zasedal od leta 2020. Z delom bo nastopila 2. maja 2023.

Caroline Viarouge je zelo izkušena, uspešna in cenjena strokovnjakinja, ki prinaša bogate izkušnje na področju industrije in proizvodnje. Opravljala je različne vodstvene položaje v večjih industrijskih skupinah, kot sta Nissan Europe in Munters AB, kjer je imela pomembno vlogo pri rasti in preoblikovanju teh organizacij ter pri širjenju njihovih proizvodnih zmogljivosti. Poleg globokega znanja o podjetjih je ga. Viarouge delala na področju vodstvenega svetovanja pri BearingPointu, še naprej pa podpira inovativna zagonska podjetja prek X-HEC in angelskega investiranja. Caroline je magistrirala iz mednarodnega poslovanja na univerzi UCD in pridobila naziv Executive MBA na univerzi HEC v Parizu.

Zaradi kombinacije njenih izkušenj, akademskega ozadja ter strasti do raziskav in evropske industrije se ga. Viarouge odlično prilega vrednotam EIT Manufacturing, s seboj prinaša izkušnje iz kompleksnih, globalnih organizacij, hkrati pa poseduje dobre komunikacijske sposobnosti.

 

____________________________________________________________________________

 

EITM_EU_HUB_CoFund_RGB_Land_Full colour EIT

Odkrijte Dunaj: Proizvodna izdaja 2023

Ste evropsko?  #manufacturing scale-up in želite odkriti avstrijski ekosistem?

Lahko! Prijavite se na 3. izdajo Discover #Vienna: V okviru #ViennaUP '23 - največjega evropskega festivala start-upov, ki ga organizira @Vienna Business Agency, poteka tudi konferenca Discover Manufacturing Edition, ki jo organizira @EIT Manufacturing East.

Letošnja izdaja bo potekala od 30. maja do 2. junija.

 

Nekaj zanimivosti, ki jih lahko pričakujete:

☑️ Štirje dnevi na Dunaju v času #ViennaUP z razburljivim programom;

☑️ Dva dni z navdihujočimi #podjetniškimi sejami;

☑️ Vpogled v avstrijski industrijski ekosistem;

☑️ Povežite se z avstrijskimi korporacijami v okviru @Austria Wirtschaftsservice #ConnectDay;

☑️ Vznemirljive seje in mreženje med #ManufacturingDay, ki ga organizira @EIT Manufacturing.

 

Prijave so odprte do 31. marca 2023.

 

Informacije o izpolnjevanju pogojev in načinu prijave

https://www.eitmanufacturing.eu/calls/discover-vienna-manufacturing-edition-2023/

 

Strokovna usposabljanja na področju proizvodnje in industrije 4.0 - SLOVENIJA 

EIT- 2

EIT Manufacturing CLC East je pred kratkim začel izvajati več strokovnih usposabljanj na področju proizvodnje in industrije 4.0.

Več informacij je razpoložljivih na spletnem portalu EIT Manufacturing CLC East.

https://eitmanufacturing-east.eu/

 

Blockchain v proizvodnji

Blockchain in Manufacturing (Level 1 - Basic) - EIT Manufacturing East (eitmanufacturing-east.eu): dvodnevno usposabljanje prek spleta

blockchain

Na tem uvodnem spletnem usposabljanju Blockchain in Manufacturing bodo udeleženci pridobili osnovno razumevanje tehnologije veriženja blokov s tehnološkega in poslovnega vidika, vključno z: osnovnimi načeli delovanja veriženja blokov, glavnimi protokoli veriženja blokov in njihovimi značilnostmi, sedanjo in prihodnjo uporabo tehnologije v industrijskem sektorju.

 

Blockchain v proizvodnji (2. stopnja - srednja) - EIT Manufacturing East (eitmanufacturing-east.eu): dvodnevno usposabljanje prek spleta

blockchain-int

Na spletnem usposabljanju Blockchain in Manufacturing (Level 2 - Intermediate) bodo udeleženci pridobili razširjeno razumevanje tehnologije veriženja blokov s tehnološkega in poslovnega vidika, vključno s: koncepti, kot so dApps, Oracles in Smart Contracts

sedanjo in prihodnjo uporabo tehnologije v industrijskem sektorju, osnovno razumevanje zasnove in vrednotenja primerov uporabe.

 

Blockchain v proizvodnji (3. stopnja - napredna) - EIT Manufacturing East (eitmanufacturing-east.eu): dvodnevno usposabljanje prek spleta

blockchain-iadv

Tečaj je osredotočen na uporabo znanja in je sestavljen iz dveh spletnih srečanj, na katerih bodo udeleženci pod vodstvom predavateljev oblikovali in razpravljali o rešitvah na podlagi veriženja blokov. Na tem naprednem spletnem usposabljanju Blockchain in Manufacturing bodo udeleženci pridobili delovno znanje o uporabi tehnologije veriženja blokov v industriji, vključno z: razmisleki o zasnovi primerov uporabe, vključno s pravnimi vidiki, vrednotenjem primerov uporabe, praktično uporabo že obstoječega znanja.

 

Strojno učenje

Analiza podatkov in priprava podatkov za strojno učenje - EIT Manufacturing East (eitmanufacturing-east.eu): enodnevno usposabljanje prek spleta – osnovna zahtevnost

big data

Enodnevno spletno usposabljanje Data Analysis and Data Preparation for Machine Learning je namenjeno strokovnjakom z vseh področij, ki bi radi obvladali svoje podatke. Udeležencem pokaže, kako dobiti občutek za videz in počutje svojih podatkov, kako jih vizualizirati in po potrebi očistiti. Poleg tega ta tečaj udeležencem pokaže, kako podatke spraviti v ustrezno obliko, preden jih v nadaljevanju posredujejo algoritmom strojnega učenja (ML). Vendar se na tem tečaju ne poučuje o metodah ML, saj za te teme obstajajo nadaljnji tečaji. Če vas zanima uvodni tečaj strojnega učenja, si oglejte Uvod v strojno učenje za I4.0.

 

Uvod v strojno učenje za I4.0 - EIT Manufacturing East (eitmanufacturing-east.eu): dvodnevno usposabljanje prek spleta – srednja zahtevnost

AI

Dvodnevno spletno usposabljanje Introduction to Machine Learning for I4.0 je namenjeno strokovnjakom z vseh področij, ki želijo kar najbolje izkoristiti svoje podatke. Ta spletni tečaj udeležence popelje na pot do osnov nadzorovanega strojnega učenja (ML). Poleg pregleda tečaj ponuja tudi praktično uporabo različnih metod ML, kot so podporni vektorski stroji, odločitvena drevesa, naključni gozdovi in skupinsko učenje za regresijske in klasifikacijske probleme. Udeleženci se naučijo, kako poiskati najprimernejšo metodo in kako natančno prilagoditi izbrano metodo.

 

Globoko učenje

Globoko učenje za računalniški vid - EIT Manufacturing East (eitmanufacturing-east.eu), tridnevno usposabljanje prek spleta – srednja zahtevnost

DL

Tridnevno spletno usposabljanje Deep Learning for Computer Vision je namenjeno strokovnjakom z vseh področij, ki se želijo seznaniti z osnovami globokega učenja in računalniškega vida. Udeleženci spoznajo vse o osnovnih konceptih nevronskih mrež, ki so postale široko uporabne od povečanja razpoložljive računske moči. To vključuje aktivacijske funkcije, funkcije izgube in optimizatorje. Vendar ne bomo obravnavali le popolnoma povezanih gostih slojev, temveč bomo med drugim delali tudi s konvolucijskimi sloji, sloji za združevanje in izpadnimi sloji. Ker modela ni treba usposobiti kar sam, se bomo posvetili transfernemu učenju, pri katerem uporabimo vnaprej usposobljene modele in jih prilagodimo našemu problemu. Poleg tega bomo govorili tudi o segmentaciji in sledenju objektom ter o tem, kaj vse je še mogoče početi pri globokem učenju (DL) poleg računalniškega vida.

EITM_EU_HUB_CoFund_RGB_Land_Full colour

Usposabljanje na temo kolaborativnih robotov v proizvodnji DeCoTe

slika-b

Manufacturing Cobot Technology Training je izobraževalni program, kjer bodo strokovnjaki s Tehniške univerze Dunaj (TU Wien) predstavili tehnologijo cobot (kolaborativni robot).

Med usposabljanjem bodo govorili o tem, kaj so coboti, kako deluje programiranje cobotov in njihova uporaba v proizvodnji, obravnavali pa bodo tudi konkretne študije primerov, izvedena bo simulacija cobota.

Program je sestavljen iz uvodnega spletnega seminarja ter faze samostojnega izpolnjevanja e-učenja. Poleg tega se lahko udeleženci po želji brezplačno pridružijo bonus programu "Usposabljanje v učilnici za tehnologijo cobotov v proizvodnji" na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za strojništvo.

O izobraževalnem programu DeCoTe:

 • Obdobje trajanja: 10. - 18. oktober 2022.
 • Bonus program: enodnevno BREZPLAČNO usposabljanje v učilnici UL FS: 17. ali 18. oktober 2022.
 • Kotizacija za usposabljanje: 250,00 EUR (brez DDV) - 20-odstotni popust za študente.
 • Udeleženci ob koncu usposabljanja prejmejo uradno potrdilo o udeležbi.
 • Gostitelji: EIT Manufacturing CLC East, TU Wien in Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Več informacij: EIT Manufacturing East https://eitmanufacturing-east.eu/product/manufacturing-cobot-technology-training-ljubljana/

 

logo-eit

logo-eu

 

 

downloadTUWien

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________

 

 

Pilotni tečaj EIT Manufacturing o rezanju kovin (PATHFINDER)

slika-a

Mednarodni kratki tečaj za zaposlene strokovnjake zajema izbor praktičnih vidikov v zvezi z obdelovalnimi postopki, kot sta struženje in rezkanje. Udeleženci bodo pridobili vpogled v različne pristope, ki pomagajo pri optimizaciji procesa.

Vsebina tečaja

Module vodijo strokovnjaki s področja proizvodne tehnologije z univerz iz vse Evrope ter učitelji in strokovnjaki iz industrije:

Modul 1: Industrijski podatki pri strojni obdelavi (TU Wien)

Modul 2: Izbira parametrov pri strojni obdelavi (Univerza Mondragon)

Modul 3: Obdelava na podlagi simulacij (Češka tehnična univerza v Pragi)

Modul 4: Tekočine za obdelavo kovin pri strojni obdelavi (Chalmers in Univerza v Ljubljani)

Trajanje: od 3. oktobra do 25. novembra 2022.

Lokacija: spletni dogodek, z neobvezno osebno udeležbo.

Uradni jezik dogodka: angleščina.

Organizacija

Pred vsakim modulom udeleženci s pomočjo predizobraževalnih dejavnosti, kot so kratki videoposnetki in/ali učni pripomočki, spoznajo temo modula (v obrnjeni učilnici). Modul se prične z dvema poldnevnima predavanjema, sledi segment učenja na daljavo, kjer so udeleženci razdeljeni v majhne skupine, ki delajo na študijah konkretnih primerov, zadolžitvah in spremljevalnih učnih nalogah. Moduli se končajo s poldnevno skupinskim pogovorom, povratnimi informacijami in poročanjem. Skupinske dejavnosti so omogočene v spletnem sistemu za upravljanje učenja.

Tečaj financira EIT Manufacturing, zato je v letu 2022 brezplačen. Brezplačno prijavo lahko opravite na spletni povezavi.

Pilotni tečaj je del evropske pobude za razvoj in optimizacijo hibridnih učnih poti za strokovno izobraževanje v proizvodni industriji. Prijavljeni udeleženci pred dogodkom prejmejo podroben razpored dogodka.

Več informacij: EIT Manufacturing pilotni tečaj o rezanju kovin (PATHFINDER) PATHFINDER pilot course brochure.pdf

Dodatna vprašanja? Za vsakršna vprašanja o dogodku vam je na voljo dr. Philippe Hoier: hoierp@chalmers.se.

 

 

____________________________________________________________________________

 

EIT

2. razpis EIT Manufacturing 2023 za zbiranje predlogov za inovacije, izobraževanje in ustanavljanje podjetij

EIT Manufacturing išče projekte in organizacije, ki so pripravljene preoblikovati evropsko proizvodnjo in izpolniti globalne zahteve sedanjih in prihodnjih generacij z doseganjem:

 • prilagodljivih proizvodnih sistemov za konkurenčno proizvodnjo. Nove tehnologije omogočajo skoraj neomejeno prožnost oblikovanja in proizvodnje izdelkov, kar omogoča popolno prilagajanje;
 • sistemov z nizkim okoljskim odtisom in krožnim gospodarstvom za zeleno proizvodnjo. Uporaba novih tehnologij za zmanjšanje uporabe virov, energije in materialov v proizvodnih sistemih, da se omogočijo novi krožni poslovni modeli;
 • digitalnih in sodelovalnih rešitev za inovativne proizvodne ekosisteme. Sodelovanje in poslovanje na digitalnih platformah in vrednostnih omrežjih podjetjem omogoča ustvarjanje novih in visoko učinkovitih vrednostnih verig;
 • sodelovanja med ljudmi in stroji za družbeno trajnostno proizvodnjo. Pametna uporaba avtomatizacije in robotov omogoča odlična delovna mesta, prilagodljivo proizvodnjo in trajnostno človeško delo.

V okviru tega razpisa - izbrane dejavnosti bodo del poslovnega načrta 2023-2025 – EIT Manufacturing išče:

predloge za inovacijske dejavnosti na področjih:

- Avtomatizacija za tovarne, ki so osredotočene na človeka.

- Pametne tehnologije za krožno in zeleno proizvodnjo.

- Inovativne rešitve za reševanje industrijskih izzivov, ki jih povzročajo globalne krize.

predloge za izobraževalne dejavnosti na naslednjih področjih:

- Inovacije in podjetništvo Veščine za proizvodnjo (učenje, ki temelji na spretnostih): Celovit digitalni učni program za podporo učencem pri razvoju kompetenc za preoblikovanje inovacij v izdelke in storitve v proizvodnem sektorju.

- krožna proizvodnja (učenje, ki temelji na spretnostih): Didaktična igra za ozaveščanje in razvoj osnovnih spretnosti na področju krožnega gospodarstva in trajnosti pri delavcih v proizvodnih obratih.

- Veščine za tematiko EIT Manufacturing (učenje, ki temelji na spretnostih): Izpopolnjevanje in prekvalifikacija sedanje delovne sile v proizvodnem sektorju s podporo vitkim delavcem pri razvoju potrebnih tehničnih spretnosti.

- Poletna šola za magistrske programe EIT Manufacturing in letni program doktorske šole 2023 (pionirska učna potovanja): inovativni moduli z dodano vrednostjo za programe z oznako EIT.

Predlogi za ustanavljanje podjetij so namenjeni pilotni vzpostavitvi programa za pospeševanje zagona proizvodnih podjetij z usklajevanjem petih vnaprej izbranih virtualnih inkubacijskih dejavnosti za vzpostavitev najmočnejšega virtualnega inkubatorja industrije 4.0.

Ključni datumi:

- Začetek razpisa: 9. september 2022

- Rok za oddajo projektnih predlogov: 10. november 2022, 19:00

- Objava rezultatov: 19. december 2022

- Datum začetka izbrane dejavnosti: 2. januar 2023

Več informacij: 2nd Call for Proposals 2023 - EIT Manufacturing.

 

 

____________________________________________________________________________

 

EITM_EU_HUB_CoFund_RGB_Land_Full colour

Razglasitev osmih zmagovalcev na velikem finalu dogodka BoostUp! ob predstavitvi prihodnosti proizvodnje

BoostUp-Grand-Final-Winners

Zmagovalci letošnjega velikega finala BoostUp!. Vir: EIT Manufacturing

Dvajset zagonskih podjetij je predstavilo prihodnost trajnostne proizvodnje z inovacijami, ki prestavljajo meje mogočega, pri čemer si je osem zmagovalnih idej razdelilo 160 tisoč evrov nagrade na velikem finalu dogodka BoostUp! 2022, ki je potekal v Atenah in ga organizira EIT Manufacturing.

Izmed več kot petdesetih prijav je bilo izbranih dvajset finalistov z najbolj obetavnimi in vplivnimi inovacijami, ki omogočajo bolj konkurenčno, učinkovito in ekološko trajnostno proizvodnjo. Spodbujanja takih inovacij na področju evropske proizvodnje je glavni cilj organizatorja BoostUp!, združenja znanja in inovacij EIT Manufacturing v okviru Evropskega inštituta za Inovacije in Tehnologijo (EIT) pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Zagonska podjetja na BoostUp! 2022 ponujajo rešitve, ki spadajo v enega izmed glavnih področij združenja EIT Manufacturing za podporo rešitev trajne, krožne in digitalne proizvodnje:

• fleksibilni proizvodni sistemi za konkurenčno proizvodnjo

• sistemi z nizkim okoljskim odtisom in krožno gospodarstvo za zeleno proizvodnjo

• digitalne in kolaborativne rešitve za inovativne proizvodne ekosisteme

• sodelovanje človeka in stroja za socialno trajnostno proizvodnjo

Sodelujoči v tekmovanju so v sodelovanju z velikimi korporacijami s področja proizvodnje delali na pilotnih projektih ali projektih namenjenih potrditvi konceptov, za dokazovanje ustreznosti svojih tehnologij. Finalisti so bili izbrani na podlagi pomembnosti svojih rešitev in vpliva pri uporabi v proizvodnih podjetjih ter glede na edinstvenost in konkurenčnost rešitve ter možnosti razširljivosti. Ocenjevalci so upoštevali tudi strokovnost in podjetnost ekip ter splošni vtis predstavljene aplikacije.

Med velikim finalom v Atenah je imel vsak udeleženec možnost predstavitve svojega projekta v treh minutah, čemur so sledila vprašanja žirije, ki so prav tako trajala tri minute. Žirijo so sestavljali neodvisni strokovnjaki in investitorji iz industrije. Poleg tega je dogodek ponujal zagonskim podjetjem in investitorjem možnost mreženja, tako med dnevnim dogajanjem kot tudi med neformalnim večernim druženjem po podelitvi nagrad.

»Zelo smo zadovoljni z vznemirljivimi in kreativnimi idejami, ki so bile predstavljene na letošnjem dogodku BoostUp! Ta zagonska podjetja bodo v prvi vrsti zagotavljala inovacije evropskemu proizvodnemu ekosistemu.« Klaus Beetz, direktor EIT Manufacturing

Letošnji zmagovalci

Zmagovalna zagonska podjetja, ki so prejela po 20 tisoč evrov nagrade in podporne storitve pri ustvarjanju poslovanja, so PurCity iz Danske, Neurality iz Italije, Invanta iz Češke, QSEE iz Izraela, Embedded ocean iz Nemčije, Stryza iz Nemčije in YK-Robotics iz Italije. Poleg tega so podelili nagrado v višini 5 tisoč evrov podjetju Ellure, kot najvišje uvrščenemu zagonskemu podjetju, ki ga vodi ženska, in podjetju Neurality, kot najvišje uvrščenemu zagonskemu podjetju z območja držav regionalne inovativne sheme (RIS) Evropskega inštituta za Inovacije in Tehnologijo (EIT).

BoostUp! 2022 potekal v kolokacijskem centru takoj po dogodku InnovEIT

Veliki finale dogodka BoostUp! 2022 je bilo prvo tekmovanje BoostUp!, ki je v zadnjih dveh letih potekalo v živo, saj so zadnji trije dogodki potekali preko spleta zaradi pandemije koronavirusa. Dogodek je potekal v Atenah v okviru treh dni dogodkov ob odprtju novega inovacijskega središča EIT Manufacturing, kolokacijskega centra za jugovzhod (CLC SE), ki služi osmim jugovzhodnim evropskim državam, in sicer: Albaniji, Bolgariji, Cipru, Grčiji, Moldaviji, Severni Makedoniji, Romuniji in Turčiji. Podobno kot drugi kolokacijski centri v mreži EIT Manufacturing bo središče v Atenah namenjeno pospeševanju meddržavnih sinergij med različnimi deležniki regionalnih proizvodnih ekosistemov, vključno z zagonskimi in scale-up podjetji, proizvodnimi podjetji, ponudniki rešitev, majhnimi in srednjimi podjetji (SME), univerzami in raziskovalnimi inštituti.

Dan pred velikim finalom BoostUp! je novi kolokacijski center gostil dogodek InnovEIT s področja proizvodnje. InnovEIT od 15. septembra potuje po Evropi v okviru devetih dogodkov usmerjenih na inovacije in politike iz številnih perspektiv, kot so med številnimi drugimi trajnostna proizvodnja, zdravstvo, izobraževanje in regionalna rast. InnovEIT je potekal 6. oktobra v Atenah ter predstavljal uporabo digitalne proizvodnje in umetne inteligence (AI) za krepitev močnejše in bolj trajnostne proizvodnje v Evropi. Dogodek je združil vrhunske strokovnjake in udeležence iz Evropske komisije, grške vlade, združenja EIT in združenja EIT Manufacturing. Združenje EIT organizira dogodek InnovEIT, da izkorišča prednosti izkušenj pridobljenih v prvih desetih letih delovanja združenja.

Več informacij na: www.eitmanufacturing.eu

 

 

____________________________________________________________________________

 

 

 

ar©tur 2021