IRT 3000

vsebina

PIAB: Vakuumsko prijemalo piCOBOT® sedaj še bolj kolaborativno

21.01.2020

End-of-arm prijemalo piCOBOT® proizvajalca PIAB je sedaj na voljo s splošnim električnim vmesnikom in več možnostmi za mehanske pritrdilne plošče različnih dimenzij v skladu s standardom ISO 9409-1. To omogoča njegovo konfiguracijo za delo s katerim koli kolaborativnim robotom ali manjšimi industrijskimi roboti.

200113 SL5S ponudbo splošne združljivosti za prijemala piCOBOT® proizvajalec PIAB odgovarja na potrebe več proizvajalcev tako imenovanih kobotov, ki želijo v sodelovanju s svojimi koboti uporabiti edinstveno vakuumsko prijemalo. Prvotno certificiran za delo s koboti proizvajalca robotov UR, piCOBOT® zdaj širi svoj doseg tudi na trg drugih kobotov in ponuja visoko stopnjo konfiguracije.

Z uporabniku prijaznim spletnim orodjem za konfiguracijo lahko kupci izbirajo med splošnim električnim vmesnikom, vključno s standardnim kablom ali tistim, ki ga predpiše proizvajalec robotov UR. Kupci lahko izbirajo tudi med različnimi mehanskimi vmesniki, ki natančno ustrezajo njihovim specifičnim zahtevam in/ali aplikacijam. Prijemalo piCOBOT® zagotavlja varno in učinkovito interakcijo med človekom in robotom ter združuje vakuumsko črpalko in prijemalo opremljeno s sesalnimi gumami.

Za zagotavljanje optimalne nosilnost kobota tehta prijemalo piCOBOT® le 720 g. Kljub svoji minimalni teži je prijemalo proizvajalca PIAB še vedno zmožno dvigniti predmete težke do 7 kg. Kompaktna oblika in majhna vgradna višina 69 mm omogočata tudi uporabo na območjih z omejenim prostorom. Zasnovan je za največjo fleksibilnost in doseg, širok je 97-142 mm, njegova roka pa se lahko nagne do +/-15 stopinj. Več informacij o vakuumskih prijemalih PIAB dobite pri podjetju INOTEH.

www.inoteh.si

ar©tur 2016