IRT 3000

vsebina

Vstopite v stroj za obdelavo z abrazivnim vodnim curkom

06.03.2020

Podjetje Water Jet Sweden je že dlje časa priznan izdelovalec najbolj naprednih in visokokakovostnih sistemov za obdelavo z abrazivnim vodnim curkom.

200302 SL4Na sejmu FABTECH Atlanta 2018 je podjetje Water Jet Sweden svojo tehnologijo spravilo na naslednjo raven z uporabo povečane resnič- nosti za izdelavo virtualne 3D-različice enega izmed najbolj naprednih strojev za obdelavo z abrazivnim vodnim curkom, kar je bilo na sejmu dele- žno izjemnega zanimanja. Letos je podjetje to izkušnjo predstavilo tudi na sejmu FABTECH Chicago 2019, ki je potekal od 11. do 14. novembra.

Z virtualno 3D-različico stroja FiveX izdelano s pomočjo pove- čane resničnosti, podjetje Water Jet Sweden obiskovalcem sejma FABTECH v Chicagu ni le omogočalo približanje delujočemu stroju za obdelavo z abrazivnim vodnim curkom, temveč jim omogoča vpogled v postopek z merilom 1 : 1, 1 : 4 in 1 : 10, jih postaviti, kamor želijo ter jim dati posnetke na pametne telefone ali tablice. Povečana resničnost je omogočala podjetju Water Jet Sweden, da je na sejem FABTECT leta 2018 pripeljalo delujoči stroj v polnem merilu in tako obiskovalcem omogočalo doživetje tehnologije obdelave z abrazivnim vodnim curkom na način, kot še nikoli doslej. Na koncu pa lahko vse to vzamejo s seboj, razlaga Lennart Svensson, direktor in predsednik podjetja Water Jet Sweden.

Podjetje Water Jet Sweden ponuja obdelovalne sisteme, ki so izdelani po meri in dosegajo specifične zahteve kupcev od rezanja majhnih mikro komponent do velikih delov v ladjedelništvu. Na koncu vsakega projekta za kupca so novi stroji nemudoma dostavljeni kupcem, kar pomeni, da je za podjetje zelo nepraktično te stroje peljati po sejmih. V ta namen v podjetju Water Jet Sweden uporabljajo za predstavitev na sejmih 3D-virtualni stroj, izdelan s povečano resničnostjo, ki daje obiskovalcem občutek doživljanja pravega obdelovalnega sistema, poudarja Lennart Svensson.

www.waterjetsweden.com

ar©tur 2016