IRT 3000

vsebina

Slovenska industrija prihodnosti: “Prehod na krožno gospodarstvo preko Industrije 4.0”

16.03.2020

Pridružite se nam na enodnevnem dogodku “Slovenska industrija prihodnosti: Prehod na krožno gospodarstvo preko Industrije 4.0”, v četrtek, 14. maja 2020, od 9. do 16. ure v prostorih TECOS Razvojnega centra orodjarstva Slovenije (Kidričeva 25, SI-3000 Celje) in se seznanite z najuspešnejšimi primeri industrijskega povezovanja po
načelih strategije krožnega gospodarstva in četrte industrijske revolucije.

Krožno gospodarstvo (CE) in četrta industrijska revolucija (Industrija 4.0 ali I4.0) sta nedvomno dve izmed najbolj vplivnih tematik zadnjega desetletja. Postopoma sta tako prva kot druga strategija razvoja vzbudili zanimanje oblikovalcev politik, raziskovalnih organizacij in industrije iz celega sveta. Čeprav ju običajno opisujemo kot dve neodvisni raziskovalni področji, obstaja množica sorodnih tematik, ki predstavljajo komplementarno vsebino akcijskega načrta Evropske unije za prehod v zeleno gospodarstvo.

Simpozij “Prehod na krožno gospodarstvo preko Industrije 4.0” povezuje strokovnjake iz raziskovalnega in industrijskega okolja, ki svoje izkušnje, razvojno in strateško proizvodno usmerjenost združujejo in predstavljajo preko koncepta krožnega gospodarstva in I4.0 tehnologij.

Namen simpozija je poglobiti znanje in zavedanje o vplivu I4.0 na
oskrbovalne verige krožnega gospodarstva, in določiti pristope, ki jih lahko preko prihodnje industrijske revolucije implementiramo za podporo krožnosti in trajnosti našega okolja.

Z vašo udeležbo na dogodku bomo imeli možnost sooblikovanja
odličnega ustvarjalnega okolja za operativno rabo krožnosti kot strategije dobavnih verig, izmenjavo idej za merjenje napredka prihodnjega industrijskega razvoja in dobro podlago za skupno implementacijo prihodnjega akcijskega načrta Evropske unije.

 

Program in prijavnica sta na voljo na povezavi: 

https://www.tecos.si/index.php/sl/tecos-usposabljanje/seminarji/item/771-slovenska-industrija-prihodnosti-prehod-na-krozno-gospodarstvo-preko-industrije-4-0

Eco  I4.0 Event_Image 1 (002)

Kontakti

Špela Bordon, prijave in komunikacija
e-naslov: spela.bordon@tecos.si
Tel.: +386 (0)3 490 09 20

 

 

 

POSEBNO OBVESTILO: Če bo zaradi še vedno prisotne nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) potrebno dogodek odpovedati, bomo za vas pripravili spletno obliko simpozija (v obliki webinarja na isti dan). O točnem poteku dogodka vas bomo pravočasno obvestili.

 

ar©tur 2016