IRT 3000

vsebina

Hidriina tehnologija za najčistejši motor z notranjim izgorevanjem na svetu

01.04.2020

Novi Golf GTD, ki se ponaša z enim najčistejših motorjev na notranje izgorevanje
na svetu. K temu pomembno prispeva tudi Hidria. Pogonski agregat
tega legendarnega Volkswagnovega modela uporablja Hidriin mednarodno
nagrajeni inovativni sistem za hladen zagon dizelskega motorja s
senzorjem tlaka Optymus PSG.

Hidria OptymusHidriin sistem Optymus PSG sodobnim čistim dizelskim motorjem omogoča bistveno čistejše delovanje od obstoječih in izpolnjuje vse nove zahtevne okoljske regulative, ki so začele veljati letošnje leto. Mednarodno nagrajena inovacija, zaščitena s preko 10 patenti - nagrado je korporaciji leta 2016 podelilo Združenje evropskih avtomobilskih dobaviteljev CLEPA - zagotavlja izjemno natančne meritve tlaka v izgorevalni komori motorja.

Sistem iz izgorevalne komore pridobiva kar preko 100 tisoč podatkov na sekundo, informacije o tem pošilja neposredno v osrednji motorni računalnik in tako v realnem času uravnava vbrizgavanje goriva in druge za optimalno izgorevanje ključne parametre. Tako zbrani podatki vozilu omogočajo učinkovito zaprto-zančno kontrolo. Skupaj z novim dvojnim dozirnim sistemom SCR z dvojnim vbrizgavanjem AdBlue tekočine, ki ga uporablja novi VW Golf GTD, Hidriin sistem Optymus prispeva k radikalnemu zmanjšanju porabe goriva in posledično vseh emisij, še posebej tudi do zdaj pri dizlu najbolj problematičnih dušikovih oksidov (NOx). Močno je izboljšano tudi delovanje po samem hladnem zagonu tega dizelskega motorja.

Novi pogonski agregat je z omenjenimi inovativnimi in prebojnimi izboljšavami najmočnejši in najčistejši motor s turbo dizelskim vbrizgom - TDI, ki je bil kadarkoli vgrajen v modele Golfa. Ta ima v avtomobilskem svetu dolgo tradicijo, VW pa je svoj prvi Golf GTD predstavil že daljnega leta 1982. Hidria s svojo inovativno rešitvijo igra ključno vlogo pri nadaljevanju uspešne zgodbe volkswagnove ikone. Korporacija s svojimi inovativnimi in prebojnimi rešitvami še naprej prispeva k nadaljnjemu razvoju čistih, okolju in zdravju prijaznih dizelskih vozil, ki z novo zeleno tehnologijo ostajajo ključen element sodobne zelene mobilnosti prihodnosti.

ar©tur 2016