IRT 3000

vsebina

Femtosekundni vlakenski laser optimiziran za dvofotonsko mikroskopijo

26.05.2020

Pri dvofotonskih mikroskopiji predstavlja najvišjo moč svetlost. Za doseganje najboljše svetlosti slike so potrebni kratki pulzi, visoka moč, in kar je najbolj pomembno, čista časovna oblika pulza.

Dvofotonska fluorescenčna mikroskopija je postala ključna teh­nologija pri analizi bioloških slik, saj omogoča tridimenzionalne neinvazivne raziskave bioloških tkiv na submikronski ravni.

femtosekundni laserPodjetje Toptica Photonics predstavlja fleksibilen in stroškovno učinkovit vir svetlobe FemtoFiber ultra 920, ki je v celoti prilago­jen za vzbujanje zelenih fluorescentnih proteinov (GFP – Green Fluorescent Protein) ali drugih fluorofor ter zagotavlja maksimalno svetlost slike.

Z več kot dovolj veliko izhodno močjo, krajšimi pulzi in edinstve­no tehnologijo čistih pulzov podjetja Toptica Photonics, zagotavlja FemtoFiber ultra 920 najvišji relativni vrh moči in omogoča nepri­merljivo osvetljenost pri dvofotonski mikroskopiji, brez nezažele­nega segrevanja vzorca.

Enostavno in intuitivno delovanje ter popolnoma integrirana skupinska zakasnitev kompenzacije disperzije do 40.000 fs² in vgrajenim nadzorom moči z opcijskim akusto-optičnim modu­latorjem z več kot 1 MHz modulacijo pasovne širine, zagotavlja sistem, ki je izjemno prijazen za uporabo in omogoča osredotoča­nje na raziskavo, za katero se ga uporablja.

Toptica Photonics bo na sejmu analytica 2020 predstavila vrhunske laserje za spektroskopijo, mikroskopijo in nadzor kakovosti

Na letošnjem sejmu analytica, ki bo zaradi epidemije koronaviru­sa letos potekal od 19. do 22. oktobra v Münchnu, bo podjetje Top­tica Photonics predstavilo najnovejši razvoj svoje vrhunske laserske tehnologije, ki bo zajemal enomodalne diodne laserje, široko nastavljive laserje in zmogljive femtosekundne vlakenske laserje ter terahertz sisteme. Laserji podjetja Toptica Photonics omogočajo izvajanje raznolikih zahtevnih aplikacij na področju biofotonike in mikroskopije ter meritev in testiranja materialov.

ar©tur 2016