IRT 3000

vsebina

Schneider Electric in EcoDataCenter v partnerstvu za podnebno pozitivnost

04.06.2020

• EcoStruxure™, za ponudnike storitev v oblaku in druge ponudnike storitev, zagotavlja računalniške storitve
EcoDataCentra ter pomaga ponudnikom storitev kolokacije pri doseganju podnebne pozitivnosti
• EcoDataCenter dosega 99-odstotno energijsko učinkovitost v načinu Galaxy VX ECOnversion mode
• EcoDataCenter lahko s pomočjo rešitve EcoStruxure IT Advisor pomaga lokalni mreži

Schneider Electric, vodilni na področju digitalne transformacije upravljanja z energijo in avtomatizacije, je sklenil partnerstvo z EcoDataCentrom, da bi zgradil podatkovno središče z ultra nizkim ogljičnim odtisom v središčtu svoje HPC kolokacije v Falunu na Švedskem. Ker želi postati eden najbolj trajnostnih podatkovnih centrov v skandinavskih državah, je Schneider Electricov EcoStruxureTM Building Operation, Galaxy VX UPS z litij-ionskim napajanjem in MasterPact ™ MTZ le nekaj od rešitev, ki omogočajo kolokaciji doseganje podnebne pozitivnosti. Poleg tega omrežni servisni center Schneider Electrica omogoča daljinsko spremljanje in 24/7 dostop do sistema EcoDataCentra.

SE&EcoDataCenterV iskanju zanesljivega upravljanja z energijo, ki bi zagotovil nemoteno delovanje in energetsko učinkovitost odjemalskih strežnikov, je EcoDataCenter sklenil partnerstvo s podjetjem Schneider Electric. »Z rešitvami, ki prihajajo iz podjetja Schneider Electric, pričakujemo, da bomo dosegli PUE 1.15, kar bo pomenilo, da bo v kombinaciji z obnovljivimi viri energije postalo eno najbolj trajnostnih podatkovnih središč v Skandinaviji in upam, da tudi na svetu,« je dejal Mikael Svanfeldt, direktor tehnologije v centru EcoDataCenter.

Trajnostna digitalizacija z rešitvami EcoStruxure

Schneider Electric je v novi objekt EcoDataCenter integriral platformo EcoStruxure za oblake in druge ponudnike storitev. EcoStruxure je s svojo odprto arhitekturo omogočil EcoDataCenteru, da brezhibno poveže obstoječo strojno ter programsko opremo in nadzor z analitiko in storitvami platforme. EcoDataCenter je povezal podatke s senzorjev in merilnikov energije za ustvarjanje analitičnih poročil o obratovalni učinkovitosti podatkovnega centra – in njegovem indeksu trajnosti.

Povezani servisni center zdaj na daljavo nadzira kritične senzorje, ekipa servisnih inženirjev iz podjetja Schneider Electric pa nudi EcoDataCentru profesionalne storitve daljinskega nadzora in odpravljanja napak 24/7.

Pri gradnji podatkovnega centra je imel EcoDataCenter v mislih tudi dobrobit skupnosti. Nadzor, učinkovitost in povezljivost, ki jih zagotavlja EcoStruxure, omogočajo EcoDataCentru recikliranje toplotnega odpada v lokalnih komunalnih podjetjih. EcoDataCenter izkorišča to učinkovitost in s tem doprinaša lokalni mreži in ji omogoča doseganje ne samo nične neto emisije, temveč tudi podnebno pozitivnost.

SE&EcoDataCenter1Dve hladilni enoti Uniflair ™ Turbocor še dodatno izboljšujeta klimatizacijo objekta ob običajno nizkih nordijskih temperaturah, zlasti poleti, ko je odstotek vlage visok. V arhitekturi EcoStruxure štirje Galaxy VX UPS-i podpirajo 1.250 kW uporabniške obremenitve v 99-odstotno učinkovitem načinu delovanja ECOnversion mode. Ta dodatna moč sprošča energijo, ki jo je mogoče preusmeriti k strankam.

»Schneider Electric si šteje v čast sodelovati z EcoDataCentrom pri uresničevanju vizije, da postane prvi klimatsko pozitiven center za kolokacijo na svetu,« je povedala Christina Backlund, podpredsednica Secure Power za skandinavske in baltske države v Schneider Electricu. »EcoDataCenter in Schneider Electric sta s skupnimi močmi dokazala, kako je lahko dobro oblikovan podatkovni center hkrati učinkovit, odporen in vzdržen, to je v tem primeru koristen za okolje in lokalno skupnost.«

Več informacij o rešitvah in rezultatih si lahko ogledate na tej povezavi.

ar©tur 2016