IRT 3000

vsebina

Srednje napetostna naprava brez SF6 nominirana za prestižno nagrado HERMES

15.07.2020

Srednje napetostna naprava SF6-Free, ki za delovanje uporablja zrak namesto toplogrednega plina, je med tremi nominiranci za prestižno nagrado HERMES. Zelena in digitalna tehnologija podjetja je tudi v ožjem izboru za nagrado za energetsko učinkovitost v industriji

Nagrada HERMES_mInovativna napetostna tehnologija srednjenapetostnih naprav podjetja Schneider Electric je nominirana za prestižno svetovno industrijsko nagrado HERMES. Nova tehnologija namesto v industriji standardnega toplogrednega plina SF6 uporablja čist zrak. Poleg tega se je nova tehnologija uvrstila med 15 finalistov za nagrado za energetsko učinkovitost v industriji. Dobitnika nagrad HERMES in IEEA bodo namesto na odpovedanem Hannover Messe, razglasili jutri, 14. julija, na Digitalnih dnevih HANNOVER MESSE.

Prestižna mednarodna nagrada za tehnologijo HERMES je priznanje za izjemne izdelke in inovativne rešitve, medtem ko je nagrada za energetsko učinkovitost v industriji (IEEA) priznanje za izjemno energetsko učinkovitost, ki jo zagotavljajo proizvajalci in gospodarske javne službe. Deutsche Messe vsako leto podeli obe nagradi na največjem svetovnem industrijskem sejmu Hannover Messe.

»Industrijski in energetski svet sta očitno usmerjena v energetsko dekarbonizacijo in učinkovitost, zato sem počaščen, da vidim Schneider Electric v središču pozornosti. Vemo, da je prihodnost zelena in digitalna, zato smo veseli, da smo prepoznani kot vodilni na tem področju,« je dejal Frederic Godemel, izvršni podpredsednik za energetske sisteme v Schneider Electric.

SF6-FreeNominirana srednjenapetostna naprava uporablja Schneider Electricovo novo tehnologijo prekinitve vakuuma (SVI) z izolacijo čistega zraka, s čimer nadomešča uporabo SF6, hkrati pa ohranja prednosti kompaktnega fizičnega odtisa, gospodarnosti in zanesljivosti tradicionalne opreme, ki uporablja SF6. Schneider Electric je poročal o uspešnih pilotnih projektih za uvedbo nove palete naprav, ki ne uporabljajo SF6, v številnih elektroenergetskih podjetjih, kot so E.ON na Švedskem, EEC Engie v Novi Kaledoniji in GreenAlp v Franciji, ter o njihovi vse večji uporabi, tudi v zasebnih elektroenergetskih omrežjih, za komercialne in industrijske namene.

Virwww.se.com

ar©tur 2016