IRT 3000

vsebina

Kompaktna rešitev za tisk in verifikacijo črtnih in 2D kod

29.07.2020

Berljivost črtne in 2d kode je ključna za podjetja, ki dobavljajo organizacijam z robotiziranim sprejemom blaga (avtomobilska industrija, farmacija ...).

168-leoss_honeywell_px940-7b803058eeb4d3d4
Ne samo berljivost črtnih kod, biti morajo preverjene (verificirane) po ISO/IEC 15416 (oziroma 2D kode po ISO/IEC 15415). Običajno to opravimo z namenskimi verifikatorji enkrat na določeno časovno periodo. Če verifikatorja v podjetju ni, lahko preverjanje naročimo pri GS1 organizaciji. Zavračanje blaga ob neprebrani kodi na robotiziranem skladišču je zamudno in precej drago, vodi lahko tudi v odpoved sodelovanja. Zato je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo pojavil tiskalnik, ki ima vgrajen verifikator po prej omenjenih standardih. To je uspelo podjetju Honeywell z modelom PX940.

Tiskalnik se izkaže za lahko nastavljivega, meni je intuitiven, obnašanje ob slabi kodi je nastavljivo. Poleg tega tiskalnik shranjuje rezultate črtnih kod, ki si jih lahko ogledamo v spisku po končanem tiskanju. Verifikator je sposoben preveriti do 32 kod na eni nalepki.

Ker ima tiskalnik pri slabi nalepki nalogo, da nalepko vrne v tiskalnik, kjer jo še enkrat potiska kot slabo nalepko (void), pri kalibraciji ne izgubljamo praznih nalepk. (Video 1)

video 1

Spodnji video (video 2) prikazuje, kaj se zgodi, ko črtna koda ne ustreza standardu.

video 2


Organizacije, kjer se ta kritični moment pojavlja vabimo, da se oglasijo na demonstracijo.

Vir: www.leoss.si


 

ar©tur 2016