IRT 3000

vsebina

Izkušnje in dobre prakse pametnih tovarn

30.09.2020

Kakšne so konkretne izkušnje in aktivnosti uspešnih proizvodnih podjetij pri digitalizaciji in preoblikovanju proizvodnje v pametne tovarne, bodo spoznali udeleženci dogodka Dobre prakse pametnih tovarn.

Pametna tovarna 2

Tega v okviru Tovarne leta pripravljamo v torek, 20. oktobra, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Namenjenem je strokovnjakom iz proizvodnih oziroma industrijskih podjetij (malih, srednjih in velikih). Tako direktorjem in lastnikom proizvodnih podjetij, kot vodjem proizvodnje in proizvodnih obratov ter vodjem IT področja in digitalne preobrazbe.

Vsebino dogodka smo zastavili praktično, saj želimo, da udeleženci prek konkretnih primerov in izkušenj uspešnih podjetij dobijo koristne informacije o uvajanju rešitev industrije 4.0 v proizvodne procese, linije, opremo in stroje… Pa tudi o pasteh in ovirah, ki prežijo nanje pri digitalizaciji tovarn, ter pri povezovanju rešitev industrije 4.0 z drugimi deli podjetja oziroma vzdolž celotne verige vrednosti. Vljudno vabljeni k prijavi na spletni strani www.pametna-tovarna.si.

Udeleženci dogodka bodo med drugim lahko spoznali izkušnje pri oblikovanju celovitega programa digitalizacije proizvodnih procesov v proizvajalcu avtomobilskih delov TPV in digitalizacijo proizvodnje s pomočjo digitalnega dvojčka v proizvajalcu mobilnih hišic in šotorov za glamping Adria Dom, mejnike v digitalizaciji proizvodnje tovarne leta 2019 – družbe Ljubljanske mlekarne – in rešitve, ki podjetju omogočajo, da lahko algoritemsko spremlja in napoveduje proizvodnjo, ki zaradi narave »žive« surovine iz dneva v dan niha. Pa tudi dobre prakse v proizvodnji podjetja Flex iz avstrijske Koroške, zmagovalca avstrijskega tekmovanja Fabrik des Jahres 2017 (Tovarna leta 2017), ter primere uspešnega sodelovanja podjetij z zunanjimi izvajalci na področju avtomatizacije in digitalizacije proizvodnje.

Dogodek bo sklenil pogovor z menedžerji uspešnih proizvodnih podjetij o njihovem pogledu na prednosti in pasti digitalizacije – tako proizvodnje kot poslovnih procesov podjetja na splošno – in na vlogo menedžerja v procesu digitalizacije proizvodnje ter pri povezovanju in prepletanju proizvodnega in informacijskega okolja in njunih ekip.

Pri Tovarni leta smo prepričani, da bodo konkretne izkušnje uspešnih proizvodnih podjetij z uvajanjem industrije 4.0 oziroma digitalizacije proizvodnje, pomagale osvetliti izzive, s katerimi se pri preobrazbi v pametno tovarno srečujete v proizvodnih podjetjih, zato vljudno vabljeni k udeležbi na dogodku Dobre prakse pametnih tovarn.

Pametna tovarna 1

Več informacij in prijava www.pametna-tovarna.si

ar©tur 2016