IRT 3000

vsebina

Borealis in Mask Republic v boju proti koronavirusu

19.10.2020

Mask Republic proizvaja in ponuja obrazne maske po Avstriji po zaslugi zanesljive mreže partnerjev, lokalnih in regionalnih vladnih organizacij. Testiranje v laboratorijih podjetja Borealis kaže, da maske zagotavljajo do štirikrat učinkovitejšo filtracijo kot običajne ročno šivane obrazne maske. Ker pranje mask ne vpliva na učinkovitost filtracije, so te popolnoma pralne in ponovno uporabne. Pri izdelav mask Borealis zagotavlja tkanino za filtriranje, narejeno iz polipropilena (PP za pihanje) Borealis HL912FB.

ZNPBC00_Image_1

Pričakovati gre, da bodo potrebe po maskah za obraz še naprej velike, ko bodo evropske države začele sproščati ukrepe proti virusu. Prav tako bodo nekatere države uvedle obvezno nošenje mask za obraz v javnih prostorih.

Zaradi naraščajočega povpraševanja po maskah za obraz je Borealis pred kratkim na sedežu podjetja za inovacije, linijo namenjeno pihanju uredil za majhno proizvodnjo tkanin iz drobnih PP vlaken za te namene. Na tej liniji se na novo razviti material Borealis razreda HL912FB že uporablja za izdelavo tkanin, običajnih za maske za usta in nos in morda se bo pozneje uporabljal tudi za maske, ki jih nosi medicinsko osebje (FFP2, FFP3 in N95).

Vir: www.borealisgroup.com

ar©tur 2016