IRT 3000

vsebina

Vertikalni obdelovalni centri za velike obdelovance

03.11.2020

Povpraševanje po obdelovalnih strojih za obdelavo glav motorjev, izdelavo orodij za preoblikovanje ali obdelavo komponent proizvodnih linij v polprevodniški industriji se stalno veča. Pri tem je poleg tehnoloških vidikov obdelave pomembna tudi velikost obdelovancev. Podjetje Okuma, svetovni vodilni proizvajalec CNC-obdelovalnih strojev ter rešitev na področju optimizacije procesov, se je odzvalo na to povpraševanje in sedaj ponuja svoj nov vertikalni obdelovalni stroj MB-80V tudi v Evropi. Največji vertikalni obdelovalni center serije MB-V zagotavlja nove možnosti obdelave dobaviteljem v avtomobilski industriji ter na drugih industrijskih področjih, kjer se obdelujejo veliki obdelovanci.

ZNP1089»Vertikalni obdelovalni stroj MB-80V proizvajalca Okuma. Vir: Okuma

Stroj MB-80V je največji vertikalni obdelovalni center mednarodno uspešne serije strojev MB-V ter je idealen za obdelavo velikih obdelovancev. To omogoča delovno območje stroja z obdelovalno mizo dimenzij 1.600 x 800 mm ter hod X-Y-Z osi do 1.600 x 1.050 x 600 mm. Kljub tem impresivnim dimenzijam, obdelovalni stroj zaseda zelo majhno tlorisno površino ter se ga lahko hitro nastavi za obdelavo po zaslugi enostavne manipulacije.

Večja zmogljivost z manjšimi napori

Pri obdelavi na primer kubičnih izdelkov, komponent orodij ali komponent za polprevodniško industrijo se vertikalni obdelovalni stroj odlikuje s svojo izjemno ponovljivo natančnostjo, odličnimi dinamičnimi lastnostmi in visoko zmogljivostjo frezanja. Vse to pa zagotavlja maksimalno kakovost, produktivnost in natančnost obdelave. Natančnost je še dodatno zagotovljena preko preverjene dvostebrne toge strukture. Poleg tega je stroj tako zasnovan, da omogoča, da se lahko odstranjujejo velike količine aluminijastih odrezkov, kar zagotavlja maksimalno izkoriščenost obdelovalnega centra.

Optimizirano delovanje za doseganje zahtev uporabnikov

Enostavno delovanje vertikalnega obdelovalnega centra MB- -80V s krmilnikom OSP P300 podjetja Okuma se lahko prilagodi po meri in tako dosega zahteve posameznih kupcev. Na razpolago so številne nadzorne aplikacije, kot so visokohitrostni nadzor »Hyper-Surface« ali »Machining Navi«, ki preprečuje vibracije med obdelavo. Opcija programske opreme »One-Touch IGF« poenostavi programiranje stroja v proizvodnji. Koncept »Thermo-Friendly« podjetja Okuma prav tako zagotavlja maksimalno zanesljivost procesa, dimenzijsko stabilnost in oblikovno natančnost.

Prvi vertikalni obdelovalni stroji MB-80V proizvajalca Okuma so kupcem na voljo od avgusta naprej.

Vir: www.okuma.eu

ar©tur 2016