IRT 3000

vsebina

Ixxat CANnector – vsestranska rešitev za omrežja CAN

20.11.2020

HMS Networks zdaj ponuja Ixxat® CANnector, prilagodljivo rešitev za pisanje dnevnika, premostitev in razširitev omrežij CAN. CANnector, ki dopolnjuje obstoječo ponudbo naprav CAN@net NT in CANbridge NT, zagotavlja dodatne vmesnike in funkcije ter funkcijo beleženja podatkov. Naprava CANnector je združljiva z napravami CAN@net NT in CANbridge NT, zato omogoča enostavno razširitev obstoječih namestitev.

CANnector-Montage

Prilagodljiva vsestranska naprava – za pisanje dnevnika, premostitev in razširitev dosega
 
CANnector je tako kot CAN@net in CANbridge NT samostojna naprava, zato ne potrebujete nobenega računalnika. Poleg splošne naprave CANnector so na voljo še tri vnaprej konfigurirane različice: 
 
CANnector Range – za preprosto razširitev omrežja CAN (FD) prek etherneta ali kot vmesnik CAN, ki je povezan z računalnikom prek etherneta.
 
CANnector Bridge – most/prehod CAN (FD) na podlagi ogrodja ali signala ter s funkcijami, kot je spletna obdelava podatkov s plavajočo vejico za vse sisteme vodil.
 
CANnector Log – zapisovalnik podatkov s sprožilcem in krožnim medpomnilnikom ter načinom spanja z nizko porabo energije in aktiviranjem v omrežju CAN (FD) za beleženje podatkov omrežja CAN (FD) na podlagi ogrodja ali signala.
 
Vse tri različice je mogoče začeti uporabljati takoj po razpakiranju in priključitvi. Osnovna strojna oprema je enaka, različne funkcije naprave CANnector pa so na voljo s konfiguracijami, ki jih je mogoče naložiti, zato je vse naprave CANnector mogoče znova konfigurirati tako, da zagotavljajo želene funkcije.
 
Visoka učinkovitost delovanja in vsestranskost
 
Zmogljiva platforma Linux omogoča napravi CANnector izvajanje kompleksnih aplikacij in obdelav podatkov neposredno v napravi. Podpora za datoteke z opisi vodil omogoča izvedbo postopkov tudi na ravni signala.
 
Funkcija za aktiviranje v omrežju CAN in možnost izklopa funkcije prenosa v vodilih CAN omogočata uporabo naprave v aplikacijah, ki so občutljive na napajanje in varnost.
 
 
CANnector je na voljo v različnih izvedbah strojne opreme, ki se razlikujejo samo v številu podprtih vmesnikov. Največje število vmesnikov je osem CAN (FD), in sicer dva priključka za LIN, dva digitalna vhoda/izhoda in en pomožni vmesnik EtherCAT ter ethernetni priključek in priključek USB. Pomožni vmesnik EtherCAT je izveden s tehnologijo Anybus® CompactCom podjetja HMS, ki zagotavlja prihodnjo podporo tudi za druge industrijske ethernetne protokole. Razširitve USB, kot sta Wi-Fi in Bluetooth, so na voljo kot dodatna oprema.
 
Oblak in povezava PLC
 
Ixxat CANnector zagotavlja številne dodatne funkcije, ki na primer omogočajo sprotno ponazoritev in simulacijo podatkov z mobilnimi napravami (pametni telefon ali tablični računalnik) prek omrežja Wi-Fi ali povezljivost z oblakom prek standardov OPC-UA, MQTT ali HMS Hub™, rešitve za povezavo industrijskih podatkov, ki jo je razvilo podjetje HMS.
 
CANnector prek pomožnega vmesnika EtherCAT omogoča neposredno povezavo med omrežji CAN (FD) in industrijskimi ethernetnimi omrežji ali omrežji PLC.
 
Vse funkcije je mogoče izvajati istočasno v napravi CANnector, zato je beleženje podatkov mogoče na primer izvajati istočasno s premostitvijo omrežja CAN (FD) in ponazoritvijo podatkov v mobilnih napravah. 
 
Enostavna konfiguracija s funkcijo »povleci in spusti«
 
HMS zagotavlja brezplačno funkcijo sistema Windows za enostavno konfiguracijo naprave CANnector, s katero je povezavo med izvornim in ciljnim mestom mogoče vzpostaviti s funkcijo »povleci in spusti«. Opise vodil omrežja CAN (FD) je mogoče dodatno uvoziti za konfiguracijo. Standardni obseg funkcij je mogoče izvesti z vgrajenim okoljem za razvoj ter iskanje in odpravljanje napak in lastno uporabniško kodo C ali modeli Matlab/Simulink, ki jih je mogoče izvesti neposredno v napravi. 

CANnector

Več informacij o rešitvi CANnector najdete na spletnem mestu www.ixxat.com.
Vir: HMS Industrial Networks

ar©tur 2016