IRT 3000

vsebina

Kakšne pasti lahko skriva uporaba več CAD sistemov hkrati?

26.01.2021

Pred leti so se inženirji s pomočjo multi-CAD zmogljivosti v Creo znebili glavobolov pri delu z več različnimi CAD sistemi hkrati. A je to pomenilo tudi, da marsikatero podjetje ni več videlo potrebe po prehodu na enoten sistem. Kakšne pasti skriva takšna odločitev?

Podjetja, v katerih inženirji uporabljajo različne CAD sisteme hkrati, še dandanes niso nič nenavadnega. Njihove razvojne ekipe ali posamezni inženirji si med seboj delijo različne formate, ki jih nato manjšim ali večjim naporom pretvarjajo v željen format. 

Kljub temu, da je do neke mere dobro imeti na razpolago več različnih orodij in multi-CAD zmogljivosti, pa takšen način dela lahko vpliva na več kot le čas in potrpljenje inženirjev.

Do kdaj je torej uporaba več različnih CAD sistemov še smiselna? 

Je vaš razvoj postal talec različnih CAD sistemov? 

Situacija, v kateri podjetje uporablja več sistemov hkrati je lahko posledica združevanj z drugimi podjetji, sodelovanj z naročniki ter celo preferencami različnih oddelkov glede funkcionalnosti različne programske opreme. V takšnih primerih skoraj vedno prihaja do velikih časovnih izgub z uvažanjem, pretvarjanjem in prilagajanjem datotek, ki se zajedajo v čas, ki bi bil sicer namenjen dejanskemu razvoju. 

Iz poslovnega vidika bi se moral v takšnem primeru v podjetju oglasiti resen alarm. 

Čas za konsolidacijo

Poenotenje ekip in inženirjev glede uporabe CAD sistemov v podjetju vzpostavi digitalno nit, ki poteka skozi celoten razvojni in proizvodni proces. S tem prinaša številne pozitivne učinke:

* Večjo produktivnost
* Hitrejši vstop na trg
* Izboljšana kakovost izdelkov
* Lažje sodelovanje in inoviranje
* Manjši stroški programske opreme

Spoznajte več v brezplačni e-knjigi.

Creo zmore vse, kar zahteva vaš razvoj

Ko se odločite za konsolidacijo, izberite CAD sistem, ki bo zmogel vse, kar zahtevajo vaši razvojni projekti. Creo je s svojimi funkcionalnostmi kos še tako zahtevnim in velikim projektom, hkrati pa vas ne bo pustil na cedilu, ko boste zaradi poslovnih partnerjev kakšen model vseeno morali uvoziti iz drugih formatov. Stopite v stik z nami za aktualno ponudbo in več informacij. 

Napisal Robi Rep
ti.audax.si

ar©tur 2016