IRT 3000

vsebina

Varno spajanje zunanjih in notranjih tlačnih vodov z zavrtitvijo in privijačenjem

22.02.2021

V spletni trgovini ROEMHELD so na voljo številne nove vrtljive vijačne zveze, cevne spojke in vrtljivi zglobi za tlačne vode v notranjih prostorih in zunanjih področjih. Odvisno od modela so sestavni deli izdelani iz jekla ali nerjavnega jekla za premere cevi do DN 76 in tlake do največ 500 barov.

bdb»V spletni trgovini ROEMHELD so zdaj na voljo številne nove vrtljive vijačne zveze, cevne spojke in vrtljivi zglobi za tlačne vode (Slika: ROEMHELD).

Uporabljajo se lahko za številne medije, od vode do maščob, mineralnih in silikonskih olj do kislin in alkalnih snovi. Z vodo so možne delovne temperature od -20 °C do +80 °C, z oljem pa celo do +120 °C. Za elemente je na voljo veliko različnih variant povezave. Sestavni deli so v prvi vrsti namenjeni za uporabo v strojih in vozilih za kmetijstvo, gradbeništvo, železniško tehnologijo, pa tudi za vetrne turbine na morju in na kopnem, za robotsko tehnologijo in posebne aplikacije.

Vrtljivi vijačni kroglično vležajeni priključki

Vrtljivi vijačni priključki so na voljo v različicah za aksialne, kotne in dvojnokotne spoje. Obseg vključuje komponente s premerom cevi od 6 L/S do 42 L/S (DN 4 do DN 27), za katere so značilni nizki zagonski navori od 0,8 Nm in hitrosti do 25 vrt/min. Tesnila so izdelana iz FKM, rotacijski vijačni priključki so zaradi krogličnih ležajev še posebej robustni, zanesljivi in ne potrebujejo vzdrževanja. Namestitev cevi med cevovode je enostavna in nestresna.

Vrtljivi zglobi

Z imenskimi premeri od DN 7 do DN 76 imajo novi aksialni vrtljivi spoji iz nerjavnega jekla še posebej velike pretočne prereze. Služijo za neposredno kompenzacijo vrtljivih in zasučnih gibov med cevmi pod pritiskom. Zasnovani so za največji delovni tlak 100 barov, tesnila so narejena iz FKM in PTFE.

Cevne spojke

Jeklene cevne spojke so zasnovane za nazivne širine DN 6 do DN 28 z največjim prerezom pretoka 620 mm2. Obložene so z zlitino cinka in niklja, po izbiri pa so na voljo s cevnim priključkom ali luknjo za privijanje. Uporabljajo se lahko pri delovnih tlakih od 160 do 420 barov in temperaturah med -20 °C in +80 °C. Vijačne sklopke so obojestransko zaporne, ventili pa se zapirajo avtomatsko. Možno je spajanje s preostalim pritiskom. Tesnila so izdelana iz NBR in PUR, izguba tekočine med spenjanjem je minimalna.

www.halder.si

ar©tur 2016