IRT 3000

vsebina

Kolaborativni robot HRC Advanced Hanwha

01.03.2021

Smo v obdobju, ko nam industrija 4.0 postavlja nove načine proizvodnje. Velik poudarek je na popolni avtomatizaciji in avtomatizaciji procesov, pri katerih se človeški faktor ne da izločiti. Za skupno delo s človekom ne moremo uporabiti industrijskih robotov. Tradicionalni industrijski roboti zahtevajo popolno varovanje in jih je težje programirati. Zato se v proizvodnjah uveljavljajo kolaborativni ali sodelovalni roboti. Prednost teh robotov je, da zaznajo nenadno spremembo sile in navora in se ustrezno ustavijo.

dvsdf

BTS Company se že 30 let trudi ponujati celovite rešitve za stranke v različnih panogah industrije. Poleg CNC-strojev ponujamo tudi projekte avtomatizacije strege z roboti Kawasaki Robotics in kolaborativnimi roboti Hanwha.

Na slovenskem trgu smo glavni zastopnik za kolaborativne robote korejskega proizvajalca Hanwha Corporation/Machinery. Proizvajalec ponuja tri vrste robotov v oznakami HRC-3A,HRC-5A in HRC-12A. S tem sta določena nosilnost in doseg robotov.

Karakteristike robotov

vfdsv

Prednosti robotov Hanwha HRC

Kolaborativni robot Hanwha Precision Machinery, HCR-5, je uporabniku prijazen robot, ki zagotavlja avtomatizirano okolje, kjer lahko varno sodeluje zraven ljudi na različnih področjih. Od strege CNC-strojev, strojev za plastiko, zlaganje, pakiranje kosov ali embalaže, skeniranje, vijačenje, varjenje in testiranje.

hanwha_slika_2

Enostavno programiranje – aplikacija Rodi

Enostavni grafični uporabniški vmesnik HCR vam omogoča programiranje robota po nekaj deset minutah učenja. HCR robota je enostavno programirati zaradi grafičnega uporabniškega vmesnika, ki temelji na ikonah, in programiranje na osnovi časovne premice omogoča uporabnikom lažje spremljanje poteka dela.

hanwha_slika_3_Rodi_Icon

Enostavno upravljanje

Na preprostejši način uporabnik prime robota in neposredno določi točko poti ali pot gibanja robota. Z uporabo funkcije neposrednega poučevanja in enostavnega programa lahko uporabnik enostavno konfigurira in nadzoruje robota. Medtem ko robota nežno držite, lahko izvedete želene gibe, tako da robot zazna in si zapomni gibe.

hanwha_slika_4

 Fleksibilnost in varno delo

Uporabnik lahko robota enostavno prestavi, tako da ga je mogoče enostavno uporabiti za različne procese. Ker lahko robota upravljamo v majhnem prostoru, ga je mogoče nastaviti brez spreminjanja postavitve obstoječe proizvodne linije.

hanwha_slika_5Uporabniki lahko z različnimi varnostnimi funkcijami varno delajo ob robotu brez uporabe dodatne varnostne ograje ali naprave. Robot se samodejno ustavi, ko zazna udarec ali silo (ISO 13849-1).

hanwha_slika_6

S kolaborativnim robotom Hanwha HRC lahko v proizvodnji opravljate veliko nalog, ki so do sedaj zahtevale čas in aktivnost celega človeka. Prepustite delo robotom, saj so specializirani za strego strojev, zlaganje, sestavljanje, lepljenje, pakiranje, poliranje, vijačenje in montažo.

Če želite izvedeti več ali želite ponudbo o robotih Hanwha HRC, nas kontaktirajte ali obiščite spletne povezave:

https://www.youtube.com/watch?v=7ZCL4dZmUxg

https://www.hanwharobotics.com/En/Product/Product

https://www.youtube.com/watch?v=pjOKbcTyXJQ

www.bts-company.com

vsfvs

hanwha_slika_7_spletnastran_qrcode

hanwha_slika_8_video_qrcode

ar©tur 2016