IRT 3000

vsebina

Virs bo v lendavski industrijski coni širil proizvodnjo

16.04.2021

Lendavski Virs, dobitnik zlate gazele za leto 2019, je danes z občino podpisal kupoprodajno pogodbo za dobrih 8.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče v tamkajšnji razširjeni in posodobljeni industrijski in poslovni coni. Z njo želi občina Lendava dodatno spodbudi gospodarsko aktivnost v lokalnem okolju.

1311077Virs je specializirano podjetje za varjenje, rezanje, avtomatizacijo in robotizacijo, ki zaposluje 40 sodelavcev, večina je vrhunskih strokovnjakov. (Foto: Matjaž Rušt)

Virs je specializirano podjetje za varjenje, rezanje, avtomatizacijo in robotizacijo, ki zaposluje 40 sodelavcev, večina je vrhunskih strokovnjakov. Veliko vlagajo v razvoj mladih kadrov in novih rešitev, ki na trgu omogočajo doseganje višje dodane vrednosti.

Ključni poudarek na izdelavi in razvojnem oddelku

Kot so sporočili z lendavske občine, Virs z nakupom zemljišča ob obstoječih proizvodnih prostorih načrtuje širitev zmogljivosti s ključnim poudarkom na izdelavi in razvojnem oddelku. Kot ugotavljajo v podjetju, trendi v industriji tudi v svetovnem merilu nakazujejo, da je pri avtomatizaciji in robotizaciji procesov veliko potenciala, to pa je dodatna spodbuda za razvoj podjetja, ki z lastnimi tehnološkimi inovativnimi rešitvami ustvarja nove pomembne trende robotizacije in avtomatizacije na slovenskih tleh in na tujem.

Pionirji nove tehnologije z dodatnimi zaposlenimi

Po besedah direktorja Virsa Renata Pahorja in prokurista Aleša Puklavca se zavedajo, da so le odlični, izkušeni in strokovno usposobljeni sodelavci temelj za uspeh in razvoj podjetja, zato prav zaposlenim dajejo največji poudarek. Z razširjenimi zmogljivostmi in okrepljenim razvojnim oddelkom želijo v Virsu odgovarjati na vse zahtevnejše tehnološke izzive in biti pionir za nove tehnologije, to pa bo tudi priložnost za nove zaposlitve, dodajata.

V občini zadnja leta vse več hitrorastočih gazel

Župan Janez Magyar je ob podpisu pogodbe povedal, da je zadovoljen in ponosen, da je v občini v zadnjih letih vse več hitro rastočih podjetij, tako imenovanih gazel, ki prispevajo največ novih zaposlitev in so tudi gonilo in zagotovilo za uspešen gospodarski razvoj. Ob tem je Virs pohvalil kot uspešno podjetje z jasno razvojno vizijo.

Source: www.dnevnik.si

www.virs.si

ar©tur 2016