IRT 3000

vsebina

Nagradi Svetovne organizacije za intelektualno lastnino v roke raziskovalki na Kemijskem inštitutu, izr. prof. dr. Marti Klanjšek Gunde ter podjetju GEM motors d.o.o.

14.10.2021

Nagrade Svetovne organizacije za intelektualno lastnino, World Intellectual Property Organisation (WIPO), s priznanjem dosežkov izumiteljev, ustvarjalcev in inovativnih podjetij pomagajo oblikovati kulturo, v kateri se spodbuja in ceni inovativnost in ustvarjalnost. WIPO deluje v okviru OZN kot krovna agencija za zagotavljanje in širitev varstva intelektualne lastnine v svetu. Njihovi nagradi sta bili prvič podeljeni v Sloveniji lani, v okviru 13. mednarodne konference za prenos tehnologij. V okviru letošnje 14. mednarodne konference za prenos tehnologij, katere glavni organizator je Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan«, sta bili pretekli teden podeljeni letošnji WIPO nagradi. Nagradi je izročila mag. Karin Žvokelj, v. d. direktorja Urada RS za intelektualno lastnino.

WIPO Medal for Inventors je prejela izr. prof. dr. Marta Klanjšek Gunde, raziskovalka na Kemijskem inštitutu, inovatorka ter so-ustanoviteljica odcepljenega podjetja MyCol d.o.o.. V podjetju na podlagi licencirane tehnologije razvijajo pametne nalepke s temperaturno občutljivo tiskarsko barvo, ki se ob segrevanju preko vnaprej določene temperature trajno obarvajo. Delo v podjetju je dobilo pet mladih, entuziastičnih sodelavcev.  

WIPO IP Enterprise Trophy so prejeli v podjetju GEM motors d.o.o.. V podjetju aktivno sodelujejo s številnimi javno-raziskovalnimi organizacijami. Imajo jasno strategijo upravljanja z intelektualno lastnino ter patente v EU, ZDA, Rusiji, Indiji, na Japonskem, Kitajskem ter v Južni Koreji, kar je ključno za B2B poslovanje. Njihova patentirana tehnologija elektromotorja in krmilnika vgrajenega v kolo električnega vozila je bila predstavljena na številnih mednarodnih sejmih in konferencah. Kreativnost in inovativnost načrtno spodbujajo med zaposlenimi ter sodelujejo v kampanjah za promocijo urbane e-mobilnosti.

Čestitamo!

Foto_Marjan_Verč_20211008-_MG_3253Izr. prof. dr. Marta Klanjšek Gunde/ dr. Simon Mandelj, GEM motors d.o.o./ Mag. Karin Žvokelj, v. d. direktorja Urada RS za intelektualno lastnino. Foto: Marjan Verč

Vir: http://tehnologije.ijs.si

ar©tur 2021