IRT 3000

vsebina

Štirje načini, kako lahko podjetja izboljšajo učinkovitost

21.10.2021

Podjetja, ki stremijo k izboljšanju učinkovitosti, se med seboj zelo razlikujejo. Nekatera med njimi so zelo velike družbe, druga pa so manjša zagonska podjetja. Poleg tega delujejo znotraj različnih panog – letalstvo in obramba, industrijska oprema, energija in materiali, gradbeništvo, biološke znanosti in še številne druge. Nekatera proizvajajo potrošniško blago, druga pa gradijo industrijsko infrastrukturo. Zanimivo pa je spoznanje, da so kljub razlikam med njimi koristi, ki jim jih prinaša platforma 3DEXPERIENCE, pogosto presenetljivo podobne. Pa si ooglejmo nekatere od njih v nadaljevanju.

2

Izboljšana učinkovitost         

Učinkovitost pomeni čim boljšo uporabo razpoložljivih virov. Eden od načinov za izboljšanje učinkovitosti je uvedba najboljših rešitev in procesov, ki so na voljo, da tako podpremo poslovne dejavnosti in dosežemo želene rezultate. S platformo 3DEXPERIENCE je vse potrebno združeno v varnem okolju – procesi, podatki, delovne skupine in aplikacije. Številnim strankam ta pristop “vse v enem” omogoča celovitejši pregled razvojnega procesa in povečanje učinkovitosti skozi celoten življenjski cikel.

Za nekatera podjetja platforma 3DEXPERIENCE ponuja celovit vpogled v življenjski cikel izdelka. To jim omogoča, da se izognejo dragim težavam v poznejših fazah in skrajšajo čas načrtovanja za 30 odstotkov. Drugim platforma omogoča večjo učinkovitost na posameznih področjih: v številnih podjetjih platformo uporabljajo za izboljšano sledenje projektnemu vodenju, dosledno opredelitev izdelka in popolno sledljivost. Učinkovitost na teh treh področjih odločilno zmanjša njihove stroške razvoja.

Hitrejše inoviranje

Platforma 3DEXPERIENCE prispeva tudi k pospeševanju inovacij in preizkušanja novih idej, saj omogoča preprosto in hitro prehajanje med snovanjem in testiranjem. Celovitost podatkov, zbranih na enem mestu, omogoča hitrejšo potrditev morebitnih inovacij. Platforma 3DEXPERIENCE omogoča preizkušanje in potrditev alternativne možnosti oblikovanja.

Določena podjetja gredo še korak dlje z izdelavo digitalnih dvojčkov, ki vključujejo vse funkcije in načine delovanja. Digitalni dvojčki namreč omogočijo, da se precej skrajša čas med fazo zasnove in razvojem prototipov.

Obširnejše sodelovanje

S povezovanjem oddelkov za projektiranje, inženiring, proizvodnjo in drugih je platforma 3DEXPERIENCE podobna enotnemu omrežju za različne skupine in sodelujoče, ki so odgovorni za inovativne izdelke in storitve, kakršne želijo stranke. Tovrsten celosten pristop k delu – in zlasti inovacijam – ponuja številne oprijemljive prednosti. Platforma namreč deluje kot katalizator, saj se naloge različnih delovnih skupin za oblikovanje in inženiring združijo v usklajen, racionaliziran delovni tok. Poleg tega se v inovacijski cikel lahko vključijo tudi druge skupine; v inovacijskem procesu zdaj lahko sodelujejo tudi tisti, ki delajo na daljavo, ali delovne skupine, ki prej niso bile vključene v razvojni cikel.

S platformo 3DEXPERIENCE v oblaku so lahko v procese vključeni tudi tisti, ki se ne ukvarjajo s CAD-modeliranjem. Ti lahko zdaj vidijo dele in modele že v procesu nastajanja ter prispevajo povratne informacije in ideje – na primer z dodajanjem dragocenih opomb na prototipe v digitalnem okolju. Platformo 3DEXPERIENCE se lahko uporablja tudi za zbiranje vseh podatkov o potrebah projekta in poenostavitev interakcij med sodelujočimi. Inženirji, dobavitelji in stranke se pri vsakem projektu združijo za hitro načrtovanje in inovacije. To je najboljši primer sodelovanja.

1

Priprava na prihodnost

Nedavni pristanek roverja Perseverance na Marsu je odličen primer priprave na prihodnost. Rover bo zbral vzorce kamenja in prsti na Marsu ter jih poslal na Zemljo – ni pa še znano, kako. NASA je povsem predana tej misiji, vendar je treba šele najti način, kako bodo to storili. Zasnova roverja Perseverance NASI omogoča, da se pripravi na prihodnje raziskovalne misije.

Na Zemlji veliko naših strank počne nekaj podobnega. Sledijo spreminjajočim se smernicam in nastajajočim priložnostim (takšen primer je komercialni vesoljski sektor) ter te informacije uporabljajo za pripravo na negotovo prihodnost. Platforma 3DEXPERIENCE je eden od načinov, kako to doseči. S platformo 3DEXPERIENCE informacije, ki jih pridobivamo v razvojnem procesu trenutnih projektov, dobijo dodano vrednost, saj jih obdelujemo z namenom, da bomo pridobljeno znanje lahko izkoristili za prihodnje priložnosti, ko se bodo te izoblikovale.

Ne glede na velikost ali poslanstvo vašega podjetja vam je platforma 3DEXPERIENCE lahko v pomoč pri učinkovitejšem in hitrejšem inoviranju, izboljšanju sodelovanja in osredotočanju na prihodnost.

Za več informacij o platformi 3DEXPERIENCE nas kontaktirajte na info.si@cadcam-group.eu

ar©tur 2021