IRT 3000

vsebina

EMO MILANO 2021: The magic world of metalworking

22.10.2021

EMO MILANO 2021, vodilni sejem kovinsko predelovalne industrije, bo potekal od 4. do 9. oktobra 2021 na milanskem razstavišču fieramilano Rho. Sejem organizira italijansko Združenje proizvajalcev obdelovalnih strojev, robotov in avtomatizacije, UCIMU – SISTEMI PER PRODURRE in je promoviran s strani Evropskega združenja sektorjev obdelovalnih strojev CECIMO.

ZNP9534_Image_2

ZNP9534_Image_1Med proizvodi in rešitvami izpostavljenimi na EMO MILANO 2021 so stroji za obdelavo kovin, roboti, avtomatizacija, podporne in omogočitvene tehnologije, rešitve za tovarno temelječo na IT- -podpori in digitalnem, aditivna proizvodnja idr.

Paviljoni sejmišča fieramilano Rho bodo gostili najboljše iz mednarodne sektorske tehnologije, vedno bolj vezane na tematiko IT-podpore in industrijske digitalizacije, ki omogoča vse tiste funkcije in uporabnosti z visoko dodano vrednostjo, brez katere si proizvodnje ne moremo več predstavljati. Fieramilano Rho bo spremenjena v največjo digitalno tovarno kadarkoli postavljeno v okviru sejmišča.

Številnost in raznolikost razstavljenih izdelkov, jasna povezava med tehnologijami in sistemi interneta stvari bodo prav gotovo zanimivi za operaterje iz sveta proizvodne industrije. Zastopana so vsa glavna področja uporabe, kot so: obdelovalni stroji, avtomobilska industrija, aeronavtika, vesoljska in železniška industrija, metalurgija in materiali.

ZNP9534

V tem smislu je sejem EMO dogodek, ki je sposoben kot nobena druga prireditev interpretirati »duha časa« v industriji in istočasno predstaviti najbolj napredne tehnologije za razvoj in dobrobit družbe do te mere, da ga lahko štejemo za kraj, ki se predstavlja kot »čarobni svet obdelave kovin«, kot je poudarjeno tudi v sloganu za EMO MILANO 2021.

Na podlagi teh posebnosti bo EMO MILANO, v skladu s svojo tradicijo, ponovno privabil kvalificirane obiskovalce in potrdil, da je svetovna razstava za odločevalce, torej tiste, ki odločajo o nakupih v tehnološki proizvodnji. Takšnih je kar 81 % vseh obiskovalcev (56 % sodeluje pri odločitvi o nakupu, 25 % pa jih odloča samostojno).

ZNP9534_Image_7

Čeprav se je zbiranje prijav za sodelovanje na svetovni razstavi obdelave kovin začelo v obdobju negotovosti zaradi izrednih epidemioloških razmer, so številna priznana podjetja takoj potrdila svojo udeležbo. Italija, Nemčija, Tajvan, Španija, Japonska, Švica, Kitajska in Koreja so med najbolj zastopanimi državami na seznamu sodelujočih razstavljavcev že od samega začetka. Kot je izjavil Luigi Galdabini, predsednik organizacijskega odbora EMO MILANO 2021, »so pričakovanja sektorskih operaterjev zelo visoka, kar potrjuje namera proizvodnega sveta, da se vrne v normalnost in se izkazuje tudi s številnimi potrditvami sodelovanja«. Ta normalnost mora seveda biti usklajena z vsemi potrebnimi varnostnimi ukrepi za omejitev koronavirusa. Varnostni protokoli so že dobro uveljavljeni, saj so bili uporabljeni že na sejmu BI-MU, ki ga je organiziral UCIMU – SISTEMI PO PRODURRE oktobra 2020, popolnoma varno in brez posebnih težav.

V skladu z napovedmi, ki jih je pripravil Oxford Economics, naj bi po velikem padcu zabeleženem leta 2020, povpraševanje po obdelovalnih strojih leta 2021 doseglo okrevanje po vsem svetu. Globalno naj bi se povečalo na 62,7 milijarde EUR (od tega Azija 35 milijard EUR, +16,2 %; Evropa 16 milijard EUR, +13,3 %; Amerike 11 milijard EUR, +14,5 %). Rast povpraševanja je pričakovana tudi na ravni posameznih držav in se bo verjetno nadaljevala tudi v letih 2022 in 2023. V Evropi lahko leta 2021 znova pričakujemo večje naložbe v proizvodnje tehnologije, in sicer v Italiji (3,1 milijarde EUR, +10,1 %) in v Nemčiji (4,9 milijarde EUR, +8,7 %). Pozitiven trend naj bi se nadaljeval za obe državi tudi v naslednjem dvoletnem obdobju 2022–2023.

ZNP9534_Image_9

Italijanska vlada je za svoja podjetja pripravila posebno davčno vzpodbudo v obliki posojil do 50 % investicije v nove obdelovalne stroje, robote, avtomatizacijo, digitalne in 4.0 tehnologije v letih 2021 in 2022. To je izjemna poslovna priložnost za razstavljavce z vsega sveta.

Med posameznimi sejemskimi dogodki bo imel posebno vlogo EMO DIGITAL. Na voljo bo razstavni in predstavitveni prostor, namenjen prikazu potenciala digitalnih tehnologij za svet proizvodnje. START UP AREA bo poudarila pomen zagonskih podjetij za sektor, katerega ključni element je ravno inovacija.

ZNP9534_Image_8

THE SPEAKER CORNER, kotiček za govornike v eni od dvoran EMO MILANO 2021, bo povezoval razstavo z različnimi tematikami, poglobljeno kulturno analizo, razvito s programom konferenc o posebnih temah ter prek podpornih dogodkov, ki bodo gostili razprave z mnenjskimi voditelji in predstavitve sektorskih tehnologij. Protagonisti dogodkov, namenjenih predvsem obiskovalcem, bodo tudi razstavljavci, ki bodo lahko sodelovali na odru s posebnimi pobudami, z vpogledom v priložnosti osredotočene na vprašanja povezana s svetom proizvodne industrije in z ad hoc srečanji za vzpodbujanje delitve znanja.

EMO MILANO 2021 bo vsem udeležencem, ki bodo prišli v Milano, prikazal tudi italijanski stil. Omogočil jim bo sodelovanje na predstavitvenih srečanjih in promocijskih aktivnostih, namenjenih svetovni razstavi. Milano se od leta 2015 dalje postopoma razvija in niti izredne epidemiološke razmere niso prekinile tega procesa. Leta 2020 je bilo v mestu opravljenih veliko namembnih del in to ne samo v zvezi z urbanističnim načrtovanjem. Spomeniki, turistične znamenitosti, osrednja zbirališča so bili predmet izjemnih restavracijskih in posodobitev del, ki jih bodo udeleženci EMO MILANO 2021 zagotovo cenili med bivanjem v Milanu.

CECIMO je že objavil koledar prihodnjih izdaj po EMO MILANO 2021. Po sejmih v Nemčiji leta 2023 in 2025 bo Italija znova gostila EMO leta 2027. Potrjena je torej časovnica, po kateri se bosta Milano in Hannover izmenjevala v organizaciji tega izjemnega dogodka.

Ažurne in podrobnejše informacije o sejmu najdete na spodnji povezavi.

www.emo-milan.com

ar©tur 2021