IRT 3000

vsebina

Goodyear predstavil brezzračno pnevmatiko za dostavne robote

14.01.2022

Goodyear je za podjetje Starship Technologies razvil brezzračno pnevmatiko za dostavne robote. Pnevmatika s tehnologijo NPT uspešno naslavlja potrebe mikro-dostav in prinaša nižje stroške upravljanja voznih parkov avtonomnih robotov.

 

Goodyear in Starship sta že vstopila v fazo testiranja pnevmatik, ki poteka v OhiuGoodyear in Starship sta že vstopila v fazo testiranja pnevmatik, ki poteka v Ohiu

Goodyear je predstavil brezzračno pnevmatiko (non-pneumatic tire, NPT), ki jo je razvil za dostavne robote podjetja Starship Technologies. Slednje upravlja mrežo več kot tisoč avtonomnih robotov, ki v številnih svetovnih mestih skrbijo za dostavo paketov, živil in hrane do strank.  

Ker Starshipovi roboti dnevno opravijo na tisoče dostav v vseh vremenskih razmerah in na najrazličnejših terenih, so zanesljive in vzdrževane pnevmatike ključnega pomena. S tem namenom je Goodyear zanje razvil namensko brezzračno pnevmatiko, ki zagotavlja daljšo življenjsko dobo in manjše stroške vzdrževanja voznega parka.

Naloga avtonomnih robotov Starship je dostava paketov, živil in hrane do strankNaloga avtonomnih robotov Starship je dostava paketov, živil in hrane do strank

Pnevmatika v fazi testiranja

Goodyear in Starship sta že vstopila v fazo testiranja pnevmatike, ki poteka na Univerzi Bowling Green State v Ohiu, ZDA. Prvi podatki kažejo pozitivne rezultate glede obrabe tekalne plasti, zaviranja in dušenja vibracij. Goodyear je tako z edinstveno zgradbo svojih brezzračnih pnevmatik dokazal potencial za nove vrste mobilnosti. Področje mikro-dostave ima namreč povsem drugačen nabor potreb, ki jih Goodyearova tehnologija NPT brezhibno pokriva, ker omogoča dolgotrajno uporabo brez dodatnih stroškov vzdrževanja.

V sklopu sodelovanja je Goodyear podjetje Starship Technologies  že v začetku preteklega leta dodal tudi v investicijski portfelj sklada Goodyear Ventures.

Videoposnetek je na voljo na POVEZAVI

Za več informacij o korporaciji Goodyear in njenih izdelkih obiščite spletno stran www.goodyear.com/corporate.

ar©tur 2021