IRT 3000

vsebina

Najnovejši razvoj strojev za brušenje z inovativnim konceptom

01.04.2022

Podjetje Walter na sejmu GrindingHub 2022, ki bo potekal od 17. do 20. maja v Stuttgartu, predstavlja najnovejšo dopolnitev svoje ponudbe strojev za brušenje. Na razstavnem prostoru A50 v hali 9 bo podjetje predstavilo nov stroj za brušenje orodij HELITRONIC G 200 z inovativnim konceptom, ki zaseda majhno površino.

WALTER-HELITRONIC_G_200

HELITRONIC G 200 proizvajalca Walter: nov inovativen koncept stroja za brušenje orodij, ki zaseda majhno površino. Vir: Walter

Stroškovno učinkovit stroj za brušenje orodij HELITRONIC G 200, ki zaseda manj kot 2,3 kvadratna metra površine, ponuja izjemno učinkovito brušenje orodij, saj omogoča izdelavo in ostrenje rotacijsko simetričnih orodij premerov 1 mm do 125 mm, maksimalne dolžine 235 mm in skupne teže do 12 kg. Največji premer brusnega koluta je 150 mm.

Ergonomična zasnova in integriran večfunkcijski zaslon na dotik velikosti 21,5 inča na nihajni roki olajša uporabo in poveča dostopnost do delovnega območja stroja. Ulita postelja stroja iz trdega mineralnega materiala z nizkimi vibracijami, medtem ko zasnova s C-okvirjem ponuja visoko dušenje vibracij in temperaturno stabilnost, ki zagotavlja maksimalno natančnost brušenja. Linearne osi v smereh X, Y in Z so izdelane v skladu z visokimi standardi kakovosti podjetja Walter, medtem ko sta rotacijski osi A in C opremljeni s torzijskimi elektromotorji, kar zagotavlja izjemno dolgo življenjsko dobo z minimalnimi posegi vzdrževanja. Za maksimalno fleksibilnost je na voljo sistem za podajanje obdelovancev z vrha delovnega prostora, ki je neposredno integriran v delovni volumen stroja, kar zagotavlja enostaven dostop in ne zahteva dodatnega prostora. Stroj je najbolj primeren za obdelavo orodij premerov 3 do 16 mm, pri čemer je maksimalna kapaciteta za podajanje obdelovancev 500 orodij premera 3 mm. Sistem za podajanje obdelovancev uporablja standardne palete za robote in samodejno učenje.

WALTER-HELITRONIC_G_200_toploader1Sistem za podajanje obdelovancev zagotavlja avtomatizacijo brez povečanja tlorisne površine stroja. Vir: Walter

Stroj za brušenje orodij HELITRONIC G 200 uporablja preverjeno programsko opremo Helitronic Tool Studio podjetja Valter, ki je poznana po vsem svetu in zagotavlja enostavno programiranje in največjo možno prilagodljivost.

Več informacij na: www.walter-machines.de

ar©tur 2021