IRT 3000

vsebina

Secomea 9.6 – še povezljivejša in uporabnejša

23.09.2022

Rešitev Secomea 9.6 je posodobljena programska različica s številnimi funkcijami, ki dodatno izboljšujejo njeno povezljivost in uporabnost. Preko Layer 2 protokola vam omogoča povezovanje z oddaljenimi napravami na različnih podomrežjih, odpravlja težave z varnostnimi ranljivostmi in premore najnovejše popravke hroščev v programski kodi.

Povečajte učinkovitost svojih strojev

Če v proizvodnji uporabljate veliko število strojev, bi se morali še posebej zavedati vseh prednosti IIoT rešitve za oddaljeni dostop, ki bi vam omogočila ogled in nadzor vmesnikov, odpravljanje težav z opremo in namestitev posodobitev. Secomea je v ta namen razvila rešitev, ki zbiranje podatkov in oddaljeni dostop združuje v preprosti in varni platformi. Skrbnikom strojev omogoča izvajanje vseh vidikov korektivnega, preventivnega in napovednega vzdrževanja.

Posodobljena rešitev Secomea 9.6 se ponaša s številnimi dodatnimi funkcijami, ki še izboljšujejo njeno povezljivost in uporabnost. Vsebuje posodobitve za strežnik GateManager in vse modele naprav SiteManager.

Resitev_Secomea_9.6_Tipteh

Prednosti za vas

• Podpora Layer 2 agentov za vse DEV vhode na modelih Sitemanager 15xx/35xx

• Nadgradnja programske opreme rešitve je izvedljiva z le enim klikom

• Optimizirano spremljanje naprav za Sitemanager agente

• Samodejna obnova DCC certifikatov v Sitemanager DCM

Vzpostavite več povezav z oddaljenimi stroji in napravami

Ena izmed najdrznejših lastnosti rešitve Secomea 9.6 je možnost povezave z oddaljenimi napravami preko Layer 2 protokola. Ker gre za najnižji komunikacijski nivo, s komunikacijo preko MAC naslovov, boste na ta račun pridobili občutek fizične priključenosti na oddaljeno lokacijo. Programska okolja za programiranje (npr. Siemens TIA portal) delujejo brezhibno in vam, s povezljivostjo preko LinkManagerja, omogočajo vse funkcionalnosti, ki bi jih bili deležni pri direktni povezavi z napravo (npr. PLCjem).

V prejšnjih različicah je bila podpora Layer 2 agenta omejena izključno na DEV 1 vrata modelov SiteManager 15xx/35xx. Secomea 9.6 korenito izboljšuje nadzor nad posameznimi vrati. Zdaj lahko definirate agente Layer 2 za tri različna podomrežja, za vse 3 DEV vhode na SiteManagerju. Z istim agentom Layer2 lahko preko izolirane seje oddaljenega dostopa celo povežete več LinkManager uporabnikov. Poleg tega se lahko sočasno povežete z več Layer 2 agenti s funkcijo Group Agent. To pomeni, da se s tremi različnimi podomrežji povežete z enim samim klikom.

V posodobljeni programski različici je dodana podpora za posredovanje paketov z VLAN informacijo med DEV vrati. To omogoča SiteManagerju, da podpira komunikacijo med napravami v segmentiranem omrežju VLAN.

Nadgradite programsko opremo z enim samim klikom

Če uporabljate GateManager na svojih zasebnih strežnikih, ta samodejno zazna in pridobi novo programsko opremo za povezane SiteManagerje, skupaj z nadgradnjami programske opreme GateManager. Tako so vam stalno na voljo najnovejši popravki hroščev in varnostnih ranljivosti. Izkoristite posodobljene funkcije in se izognite iskanju najnovejših izdaj v zbirki posodobitev.

Ko zazna posodobitev, vam GateManager prikaže gumb za nadgradnjo za kateri koli izdelek podjetja Secomea. S klikom na gumb poskrbite, da vaše naprave samodejno namestijo in zaženejo najnovejšo izdajo programske opreme.

A GateManager se z novimi verzijami programskih oprem namenoma ne posodablja samodejno – upošteva namreč, da morda uporabljate svoje postopke za upravljanje nadgradenj. GateManager vsebuje možnost načrtovanja množičnih nadgradenj, ki vam omogoča urejanje nadgradenj v za vas optimalnem časovnemu okviru.

Resitev_Secomea_9.6_Upgrade_Tipteh

Optimizirajte spremljanje naprav in samodejno obnovite certifikate

Ključna značilnost SiteManager agentov je spremljanje stanja naprav, ki se tradicionalno izvaja s pinganjem naprave v rednih intervalih. A nekatere naprave lahko ping zavrnejo iz varnostnih razlogov (npr. osebni računalniki z operacijskim sistemom Windows 10 ali 11 pogosto blokirajo ping zahteve). V različici Secomea 9.6 sistem agenta stanje naprave spremlja s kombinacijo običajnega (ICMP) pinga in TCP poizvedbe.

Data Collection Cloud (DCC) nadzoruje veljavnost certifikatov in poteklim samodejno obnovi potrdila in zasebne ključe, ki so povezani z Data Collection Modules (DCMji). Podobno logiko so uporabili tudi v SiteManagerju posodobljene različice. Vaš SiteManager se bo samodejno in varno povezal z DCC, ne glede na datum poteka veljavnosti nameščenih certifikatov.

Resitev_Secomea_9.6_DCC_Tipteh

Vir: www.tipteh.com/si

URL novice: https://tipteh.com/si/industrijski-racunalniki-mrezna-oprema/resitev-secomea-9-6-se-uporabnejsa/

ar©tur 2021