IRT 3000

vsebina

Maksimalna fleksibilnost pri izdelavi in ostrenju orodij

17.11.2022

Nov stroj za brušenje Helitronic Mini Plus proizvajalca Walter se lahko uporablja tako za izdelavo orodij kot tudi za ostrenje orodij ter deluje kot stroškovno učinkovit stroj za brušenje v svoji osnovni različici ali kot popolnoma avtomatiziran stroj za brušenje orodij. Osnovna različica stroja za brušenje Helitronic Mini Plus se lahko konfigurira po meri s številnimi učinkovitimi opcijami in različnimi sistemi za strego obdelovancev, vse do popolnoma opremljenega vrhunskega stroja za brušenje orodij, ki je primeren za trenutne aplikacije in aplikacije prihodnosti v območju majhnih in srednjih premerov brušenja, razlaga Siegfried Hegele, produktni vodja za aplikacije pri podjetju Walter.

WALTER-HELITRONIC_MINI_PLUS

Stroj za brušenje Helitronic Mini Plus proizvajalca Walter omogoča maksimalno fleksibilnost s številnimi možnostmi konfiguracije po meri uporabnikov. Vir: Walter

Osnova za izjemno fleksibilnost stroja za brušenje Helitronic Mini Plus je edinstvena zasnova ogrodja stroja podjetja Walter. Zmogljivo jermensko vreteno HSK z dvema vpetjema, ki v osnovni različici omogoča vpetje do šestih brusnih kolutov, zagotavlja ekonomično izdelavo enostavnih in kompleksnih geometrij premerov od 1 mm do 16 mm v enem vpetju. Poleg tega pa revolucionarna arhitektura strojne in programske opreme C.O.R.E., ki zagotavlja intuitivno delovanje, poenostavi nastavitev in uporabo stroja, povezljivost in vzdrževanje.

Številne možnosti za večjo učinkovitost

Podjetje Walter ponuja širok nabor možnosti za brusilni stroj Helitronic Mini Plus, ki omogočajo konfiguracijo glede na aplikacije. Med drugim na primer ponuja sistem za samodejno menjavo brusnih kolutov z do šest različnih držal brusnih kolutov največjega premera 152,4 mm, vključno z dovodi za hladilno-mazalno tekočino, kar zagotavlja varno menjavo brusnih kolutov in ponuja maksimalno fleksibilnost. Poleg tega pa je pri strojih, opremljenih s sistemom za samodejno menjavo brusnih kolutov, na voljo možnost povečanja navora, ki omogoča do 60 odstotkov večjo stopnjo odvzema materiala, kar zagotavlja maksimalno produktivnost.

WALTER-HELITRONIC-MINI-PLUS-Detail-innen_klDelovno območje stroja za brušenje Helitronic Mini Plus proizvajalca Walter. Vir: Walter

Pri avtomatizaciji stroja za brušenje Helitronic Mini Plus, uporabniki lahko izbirajo med sistemom za podajanje obdelovancev z zgornje strani ali strego obdelovancev z robotom v treh različnih konfiguracijah opreme, kar zagotavlja še večjo fleksibilnost. Stroj omogoča do 500 mest za orodja, kar je odvisno od premera orodij, medtem ko sistem robotizirane strege omogoča prostor za do 7.500 orodij, odvisno od tipa in premera orodij. Največja masa orodij, ki se jih lahko obdela je 5 kg, medtem ko je največji premer orodij 125 mm.

Stroj za brušenje Helitronic Mini Plus uporablja svetovno priznano programsko opremo za brušenje Helitronic Tool Studio podjetja Walter, ki zagotavlja enostavno programiranje z največjo možno fleksibilnostjo.

Več informacij na: www.walter-machines.de

ar©tur 2021