IRT 3000

vsebina

Schneider Electric predstavil APC Smart-UPS Ultra, najmanjši in najlažji enofazni 3 kW in 5 kW UPS na trgu

04.01.2023

• Do dvainpolkrat več energije v pol lažji napravi v primerjavi z drugimi. APC Smart-UPS Ultra prinaša več energije v manjši enoti.
• Litij-ionska tehnologija zagotavlja nižje obratovalne stroške vzdrževanja in krajši čas morebitnih popravil.
• Možne različne namestitve – v predal, omaro, na steno ali strop –, da ostane več prostora za IT opremo
• Pripravljen je za EcoStruxure™, zato ga je mogoče upravljati na daljavo in optimizirati njegovo delovanje prek storitve v oblaku.

Schneider Electric, vodilni na področju digitalne transformacije upravljanja z energijo in avtomatizacije, je v Evropi predstavil novo serijo pametnih naprav za zaščito električne energije: APC™ Smart-UPS™ Ultra. Gre za prvo enofazno 3 kW in 5 kW napravo minimalnih dimenzij, ki se uporablja za neprekinjeno oskrbo z energijo. Je prilagodljiv, zasnovan tako, da zagotavlja več moči in zavzame manj prostora, kar IT strokovnjakom in podjetjem, ki ponujajo tehnološke rešitve, omogoča reševanje številnih izzivov pri nameščanju infrastrukture in drugih rešitev za porazdeljeno računalništvo na robu telekomunikacijskih omrežij.

smart-ups-ultra-3kw_GMA_product image_SRTL3KRM1U_FL

Svetovni trg računalniških rešitev za robne dele telekomunikacijskih omrežij raste po stopnji 12,5 % na leto, tako da bo v letu 2024 po ocenah vreden več kot 250,6 milijarde dolarjev, kaže raziskava analitične družbe IDC. Vse večja razširjenost digitalnih tehnologij in pametnih aplikacij povečuje povpraševanje po računalniški moči, omrežni zmogljivosti in virih za shranjevanje podatkov, ki se nahajajo v bližini, da bi podjetjem omogočili lažje izvajanje pomembnih poslovnih procesov, ki so odvisni od omrežnega dostopa do storitev v oblaku. Vendar ima konfiguracija, namestitev, vzdrževanje in podpora IT infrastrukture, nameščene na več geografsko razpršenih lokacijah, svoje izzive.

Naprava APC Smart-UPS Ultra podjetja Schneider Electric je najmanjša in najnaprednejša enofazna naprava UPS. Namesti se jo lahko kamor koli, s čimer se zmanjša skupne stroške lastništva (TCO), ne da bi povečali stroške električne zaščite.

SE-APC Smart-UPS Ultra_mAPC Smart-UPS Ultra. 

»Da bi bili pripravljeni izpolniti naraščajoče povpraševanje po digitalnih storitvah v prihodnosti, morajo biti lokalni, regionalni in podatkovni centri v oblaku zasnovani tako, da bodo trajnostni, odporni, učinkoviti in prilagodljivi. Schneider Electric s predstavitvijo APC Smart-UPS Ultra odgovarja na potrebe strank,« je povedal Tarunjeet Sarao, višji podpredsednik za razvoj transakcij in robnega poslovanja pri Schneider Electric. »APC Smart-UPS Ultra je prvi model v svojem razredu in bo z zasnovo na novo definiral enofazne električne zaščitne naprave, saj je lažji in zmogljivejši zaradi uporabe polprevodniške tehnologije naslednje generacije. Poleg tega uporablja litij-ionsko tehnologijo za napajanje opreme na oddaljenih IT in omrežnih lokacijah ter tako zagotavlja stalno digitalno povezljivost.«

APC Smart-UPS: več moči na manj prostora

V razpršenih IT sistemih in robnih telekomunikacijskih omrežjih se pogosto pojavljajo težave s pomanjkanjem prostora, zato se ga poskuša čim bolje izkoristiti z optimizacijo postavljenih IT sistemov, da bi zmanjšati stroške.

Kompaktna zasnova naprave APC Smart-UPS Ultra zagotavlja več energije in zavzame manj prostora. Gre za napravo, ki omogoča večjo prilagodljivost pri vgradnji in zadovoljuje vse sedanje in prihodnje potrebe. APC Smart-UPS Ultra je za polovico manjši in lažji od primerljivih naprav, ki so danes na trgu. Ima več možnosti montaže, v omaro, predal, na steno in celo na strop, kar pomeni, da se lahko postavi tako, da ostane več prostora za IT tehnologije.

Litij-ionske baterije zdržijo več kot deset let

Učinkovito upravljanje z električno energijo je izjemno pomembno pri delovanju vsakega IT okolja, vendar pa redno in učinkovito vzdrževanje napajalne zaščitne opreme, kot so UPS naprave, še posebej, če jih je treba vzdrževati na več geografsko oddaljenih lokacijah, povečuje operativne stroške.

Litij-ionske baterije APC Smart-UPS Ultra imajo trikrat daljšo življenjsko dobo kot tradicionalne baterije v tradicionalnih napravah UPS. Pravzaprav bodo litij-ionske baterije zdržale dlje, kot je potrebno, zato jih ne bo treba zamenjati, če naprava deluje v normalnih pogojih. To v življenjskem ciklu naprave UPS odpravi potrebo po zamenjavi baterije, servisnem vzdrževanju in dodatni delovni sili, kar je lahko drago. APC Smart-UPS Ultra traja najmanj deset let in ima petletno garancijo.

APC Smart-UPS Ultra: pripravljen za EcoStruxure

Zaradi splošnega pomanjkanja delovne sile oziroma pomanjkanja delovne sile na sami lokaciji so dejavnosti upravljanja, vzdrževanja in servisiranja, kot so pregledi in zamenjave pokvarjene opreme ter zamenjave baterij, izjemno obremenjujoče, še posebej, če so naprave geografsko razpršene. Zato je APC Smart-UPS Ultra pripravljen za uporabo v rešitvah EcoStruxure™. To pomeni, da ga lahko spremljamo na daljavo, prek oblaka, optimiziramo njegovo delovanje na podlagi zbranih podatkov in ga skupaj z drugimi UPS napravami v omrežju opazujemo od koder koli in kadar koli. Povezljivost poteka prek vrat Ethernet ali vgrajenih omrežnih vrat, spletni portal APC Smart-UPS, pripravljen za EcoStruxure Ready, pa zagotavlja avtomatizirana, prilagodljiva opozorila o stanju UPS za poenostavitev preventivnega vzdrževanja in zmanjšanje časa izpada.

APC Smart-UPS Ultra je na voljo po vsej Evropi. Za več podrobnosti o izdelku obiščite to spletno mesto.

Obiščite nas na www.se.com/si/sl/.

ar©tur 2021