IRT 3000

vsebina

INŽENIRKA LETA 2022

05.01.2023

V torek, 10. januarja 2023, ob 18. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Slavnostna govornica bo predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Inženirka leta 2022

V torek, 10. januarja, ob 18. uri bo v Cankarjevem domu potekala slavnostna razglasitev Inženirka leta 2022. Organizatorji bodo že petič razglasili inženirko leta, ki je s svojim delom in osebnostjo zgled in navdih mlajšim generacijam deklet, da se bodo lažje odločale za perspektivne inženirske poklice. Slavnostna govornica bo predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Predstavilo se bo vseh deset letošnjih nominirank za inženirko leta 2022. Na odru bo ob petem jubileju stalo vseh pet generacij nominirank. Udeležence bodo nagovorili Medeja Lončar, direktorica Siemens Slovenija, pobudnica izbora inženirka leta, dr. Miha Bobič, predsednik projekta Inženirke in inženirji bomo!, Klaus Beetz, glavni izvršni direktor EIT Manufacturing, ter dr. Nataša Kovačevič, inženirka leta 2021. V imenu petih generacij inženirk bo nastopila ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh.

Letošnje nominiranke v izboru Inženirka leta 2022 lahko spoznate v kratkih predstavitvah v prilogi vabila, na spletni strani in v video pogovorih. Nominiranke so po predhodnem dogovoru na voljo za izjave, pogovor in ostale medijske aktivnosti. Z veseljem se bodo odzvale vašemu povabilu.

NOVOST: Inženirski EXPO

Ob dogodku bo na večer prireditve v sodelovanju z EIT Manufacturing in SPIRIT Slovenija v preddverju Linhartove dvorane potekal Inženirski EXPO, razstava sedmih prebojnih izdelkov slovenske proizvodne industrije, dosežkov slovenskega inovacijskega ekosistema.

Inženirka leta

ar©tur 2021