IRT 3000

vsebina

Spomladansko vzdrževanje industrijskega hladilnika vode

25.05.2023

Spet je tu pomlad in to je odličen opomnik, da preverite delovanje svoje industrijskega hladilnika vode.

Morda v mrzlih zimskih mesecih ni delal tako intenzivno, vendar se bo s približevanjem poletja situacija spremenila. Dobro delujoče hlajenje je ključnega pomena za vaš proces in ne bi bilo dobro, če bi prišlo do nepredvidene prekinitve delovanja. Priporočamo vam, da uporabite naslednje nasvete, ki vam bodo pomagali ohraniti zanesljivo delovanje hladilnega agregata. Lahko pa se obrnete na naš servis, kjer vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. 

Preizkus vseh krmilnikov opreme

Ob izklopljeni napravi preverite električne povezave po vsej krmilni omarici in zategnite ali popravite vse, ki so razrahljane. 

Omega air

Čiščenje kondenzatorja

Kopičenje prahu in nečistoč preprečuje učinkovit prenos toplote na kondenzatorju. Morda boste opazili tudi povečano porabo energije. S preventivnim in doslednim čiščenjem enote lahko poskrbite, da bo vaš hladilni agregat deloval kot nov.

Omega air 2

Čiščenje vodnih filtrov

Ne pozabite očistiti filtre vode in jih po potrebi zamenjati. 

Omega air 3

Preverjanje uhajanja plina

Za pregled lahko kontaktirate tudi naš servis, ki vam bo z veseljem priskočil na pomoč z enim od kontrolnih pregledov, ki že vključuje tudi preverjanje uhajanja plina, ki je zakonsko predpisano za večje hladilne naprave.

Kakovostno preventivno vzdrževanje je ključnega pomena za dobro delovanje industrijskega hladilnega agregata, ne glede na to, ali ga izvajate spomladi ali pa ga razporedite čez vse leto. Letos spomladi si vzemite čas in preglejte svojo enoto. Upamo, da boste ugotovili, da imate zaradi tega močnejšo in učinkovitejšo hladilno napravo.

Več informacij: www.omega-air.si

ar©tur 2021