IRT 3000

vsebina

Končna obdelava aluminija z rezalnimi ploščicami

31.01.2024

Podjetje Mapal prvič predstavlja NeoMill-T-Finish, frezalo z rezalnimi ploščicami za čelno frezanje aluminija z najvišjo kakovostjo obdelave. Frezalo za končno obdelavo z izmenljivimi rezalnimi ploščicami deluje po načelu »plug and play«. Uporabniki lahko zamenjajo rezalne ploščice na mestu uporabe, brez potrebe po nastavljanju, kar omogoča uporabo manjšega števila držal.

neomill-t-finish_00-XxXx80
Novo frezalo za obdelavo aluminija NeoMill-T-Finish proizvajalca Mapal omogoča uporabo različnih rezalnih ploščic glede na vrsto aluminija, ki se ga obdeluje.

Vir: Mapal

Uporabniki lahko z novim sistemom uporabljajo rezalne ploščice iz različnih materialov, vključno tiste s konicami iz PKD, kar je odvisno od aplikacije in materiala obdelovanca. Uporabljajo se rezalne ploščice iz karbidne trdnine brez prevleke ali z različnimi prevlekami, kot so CVD in PVD, tako da se lahko izbere ustrezen material orodja za obdelavo različnih aluminijevih zlitin.

Zaradi sistema razporeditve rezalnih ploščic, ki je trenutno v fazi pridobivanja patentne zaščite, je to novo frezalo edinstveno na trgu. Glavne rezalne ploščice, ki omogočajo globino rezanja do 2,5 mm, so nameščene po obodu, medtem ko so široke rezalne ploščice za končno obdelavo razporejene v osni smeri in omogočajo doseganje hrapavosti obdelane površine Rz = 1,5 μm. Ta inovativen orodni sistem zagotavlja enakomerno obrabo rezalnih ploščic.

ar©tur 2021