IRT 3000

vsebina

Ljubljana postala center znanja o računalniških in električnih ožičenjih

26.03.2024

Podjetji Panduit in EGAL sta vzpostavili novo evropsko izobraževalno-predstavitveno središče EGAL Customer Briefing Center, s katerim je Ljubljana poleg Frankfurta in Milana postala osrednji vir znanja o najnovejših tehnologijah za infrastrukturo računalniških omrežij ter za industrijska električna ožičenja.

_Z8V7201_LOWRES

Računalniška ožičenja so žile digitalnega poslovanja in družbe. V podjetju EGAL so v novih poslovnih prostorih odprli izobraževalno-predstavitveno središče EGAL Customer Briefing Center za Srednjo, Jugovzhodno in Vzhodno Evropo, Bližnji vzhod in Srednjo Azijo. Gre za skupno naložbo podjetij Panduit in EGAL v višini pol milijona evrov, s katero želijo v podjetju EGAL izboljšati prenos Panduitovih tehnologij in svojega lastnega znanja na partnerje in uporabnike.

Podjetje Panduit je vodilni svetovni proizvajalec tehnologij za računalniško in električno ožičenje v podatkovnih središčih ter industrijskih sistemih. Podjetje EGAL, ki več kot 90 odstotkov prihodkov ustvarja na tujih trgih, je Panduitov pooblaščeni center za usposabljanje in certificiranje od leta 2016.

Slika 1Slika 2Slika 3

»Temeljno poslanstvo nove naložbe je prenos znanja na Panduitov vse večji partnerski kanal v regiji EMEA ter na projektante in lastnike računalniških omrežij in podatkovnih središč. Želimo si, da bi postal vir znanja za sistemske integratorje, telekomunikacijska podjetja pa tudi za slovenske izobraževalne ustanove na področju elektrotehnike in računalništva,« je dejal Peter Süssinger, poslovni direktor v podjetju EGAL.

Kot je še povedal Süssinger, EGAL že več kot 24 let širi svoje delovanje na tujih trgih. Z lastnim centrom za usposabljanje uporabnikov so pridobili dodatne zmožnosti za predstavitve in izobraževanja partnerskega ekosistema o najnovejših tehnologijah, ki jih Panduit razvija skupaj z vodilnimi svetovnimi ponudniki tehnologij za računalniška in telekomunikacijska omrežja, kot so Cisco Systems, Rockwell Automation in General Cable.

EGAL Customer Briefing Center je edini prostor v regiji, ki nudi možnost dela z opremo kot je v uporabi v tehnološko najbolje opremljenih podatkovnih središčih. Ker sta dostop do takšne opreme in njeno preizkušanje sicer tako rekoč nemogoča, bodo v podjetju spodbujali k uporabi centra tudi profesorje, dijake in študente in jim tako omogočili stik z najnovejšimi tehnologijami že v času šolanja.

Foto: Vid Rotar

Več informacijhttps://egal-eu.com/

ar©tur 2021