IRT 3000

vsebina

Vsestransko varnostno stikalo AZM201

02.04.2024

Uporabniku prijazno Schmersalovo varnostno stikalo z zaklepanjem se ponaša s številnimi konfiguracijami. Lahko ga uporabite v okoljih z visokimi varnostnimi zahtevami, kjer z naprednimi diagnostičnimi funkcijami pomaga skrajšati čas izpada v proizvodnji.

Izkoristite raznoliko uporabo in konfiguracijo

Schmersalovo varnostno stikalo AZM201 združuje elektromehansko stikalo in elektronski varnostni senzor, ki mu je dodan aktivator z vratno kljuko. Na račun raznolike konfiguracije je vsestransko uporaben, ozko ohišje pa je prilagojeno za montažo na profile 40 mm.

To stikalo z zaklepanjem lahko v kombinaciji s širokim naborom različnih aktivatorjev uporabite tako za tečajna kot tudi drsna vrata. Ker je aktivator možno vstaviti z leve in desne strani, smer odpiranja vrat ni omejujoča.

Serijska vezava AZM201 s samonadzorom lahko vključuje do 31 senzorjev. Stikalo je opremljeno s tremi LED-lučkami za prikaz statusa delovanja. Tako je stikalo primerno tudi za okolja z najstrožjimi varnostnimi zahtevami.

Tipteh_AZM201 Schmersal_01

Namestite stikalo hitro in brez težav

Upravljanje varnostnega stikala je preprosto in intuitivno, ob montaži dodatni ročaji za vrata niso potrebni. Brezhibno prileganje aktivatorja ohišju stikala preprečuje tveganje za okvare in poškodbe.

V stikalo vgrajeni senzorji zaznajo zapiranje vrat, tehnologija RFID pa aktivator. Stikalo je na ta način možno zakleniti šele, ko so vrata zaprta. Tehnologija RFID omogoča izbiro različnih nivojev kodiranja in uporabo izvedb z nizko in visoko stopnjo kodiranja glede na specifične zahteve aplikacije.

Tipteh_AZM201 Schmersal_02

Izberite iz širokega nabora aktivatorjev

Za tečajna vrata je najprimernejši aktivator B30 z vgrajeno vratno kljuko. Na voljo je tudi dodaten vratni zapah za večjo stabilnost, kar pride prav predvsem pri velikih vratih (do višine 2,5 m). Kot alternativa je za tečajna vrata primeren tudi aktivator B40, ki je od različice B30 učinkovitejši predvsem pri tečajnih vratih s prekrivajočimi se utori.

Obe različici sta izbirno na voljo z vrtljivim gumbom namesto vratne kljuke. Poleg tega ju je možno kombinirati z notranjo kljuko za zasilni izhod, ki operaterju omogoči odpiranje vrat od znotraj.

Za drsna vrata je na voljo kompaktnejši aktivator B1, z ali brez notranjega zasilnega izhoda.

Tipteh_AZM201 Schmersal_03

Ne ostanite zaklenjeni

Različni nastavki na varnostnem stikalu preprečujejo, da bi se vzdrževalci med delom nenamerno zaklenili. S pritrditvijo obešanke na nastavek, ostanejo vrata ob vstopu v nevarno območje odprta, kar preprečuje nevaren nenameren zagon stroja.

Aktivatorja B30 in B40 imata priključke za odklepanje v sili že integrirane, na voljo pa sta še dve dodatni različici. Ena je kompaktna struktura, ki poteka skozi odprtino aktivatorja, druga pa se namesti zgoraj na aktivator in v celoti pokrije odprtino. Varnostno stikalo AZM201 je na voljo v izvedbah z mehanskim ali električnim zaklepanjem, priklop pa je možen preko konektorja ali z vzmetnimi ali vijačnimi sponkami.

Tipteh_AZM201 Schmersal_04

Povečajte varnost in zmanjšajte izpad

AZM201 je primeren za aplikacije z zahtevano varnostno zaščito do stopnje SIL3 v skladu z mednarodnim standardom EN 62061 ali stopnje PL-e v skladu z mednarodnim standardom EN ISO 13849-1.

Zaradi širokega temperaturnega območja uporabe (od -25 °C do +60 °C) ter nabora aktivatorjev in dodatne opreme je to varnostno stikalo uporabno na najrazličnejših področjih. Najpogostejše aplikacije vključujejo: robotske celice, stroje za predelavo hrane, farmacevtske stroje, medicinske aplikacije, stroje za pakiranje, opremo za kemično obdelavo, razne stiskalnice, stroje za brizganje, paletizerje ipd.

S svojimi naprednimi diagnostičnimi funkcijami vam inteligentno varnostno stikalo pomaga povečati varnost in zmanjšati čas izpadov v proizvodnji.

URL novice: https://tipteh.com/si/oprema-za-varnost-strojev/elektromehanske-varnostne-naprave/varnostno-stikalo-z-zaklepanjem-azm201-schmersal/

www.tipteh.com/si

ar©tur 2021