IRT 3000

vsebina

Kompaktna in prilagodljiva varnostna stikala serije AZ

09.07.2024

Schmersalova varnostna stikala z ločenim aktuatorjem iz serije AZ nadzirajo položaj »desnih« in »levih« tečajnih in drsnih zaščitnih vrat. Vrtljiva glava aktuatorja in možnost kombiniranja z različnimi aktuatorji omogočata izjemno prilagodljivost montaže in vsestransko uporabo teh stikal.

​Prilagodljiva montaža za različne aplikacije

Schmersalova elektromehanska varnostna stikala serije AZ, AZ 215/AZ 216 in AZ 315/AZ 316 imajo ločen aktuator. Namenjena so nadzoru položaja tako drsnih kot tečajnih zaščitnih vrat.

Njihova glavna prednost je vrtljiva glava aktuatorja, izdelana iz litega cinka. Enostaven zasuk glave za 4 x 90° omogoča namestitev stikal v različnih položajih, saj je glava za vstop aktuatorja dostopna od zgoraj in iz štirih smeri od strani.

Zaradi prilagodljivega dizajna in združljivosti s širokim naborom aktuatorjev ta stikala omogočajo tudi izjemno raznoliko uporabo na številnih področjih. Načrtovalci jih lahko uporabijo za »desna« in »leva« drsna in tečajna zaščitna vrata.

Tipteh_Varnostna stikala AZ Schmersal_01

Enostavna namestitev in hiter priklop

Plastično ali kovinsko ohišje stikal ohranja enako obliko in velikost kot pozicijska stikala serije PS 215/216 in PS 315/316. Zato se serija AZ ponaša z enako kompaktnostjo in enostavno namestitvijo v okoliško konstrukcijo. Manjša stikala (AZ 215 in AZ 216) ustrezajo standardu EN 50047, večja stikala (AZ 315 in AZ 316) pa so v skladu s standardom EN 50041.

Poleg standardne različice priklopa z uvodnico M20 in priključnimi sponkami je, glede na želeno število kontaktov, na voljo tudi priklop s 4- ali 8-pinskim M12 konektorjem. Na račun že vgrajenega 8-pinskega konektorja, lahko serija AZ brez težav komunicira z varnostnim Profinet I/O vmesnikom SFB.

Različice stikal, ki imajo tri kontakte v različnih kombinacijah, lahko poleg svoje osnovne varnostne funkcije opravljajo tudi signalizacijsko funkcijo.

Priključne spone na stikalnih elementih, nameščene pod kotom 45°, poenostavijo in pohitrijo ožičenje.

Tipteh_Varnostna stikala AZ Schmersal_02

www.tipteh.com/si

URL novice: https://tipteh.com/si/oprema-za-varnost-strojev/elektromehanske-varnostne-naprave/schmersal-varnostna-stikala-serije-az/

ar©tur 2021